Blagdanska atmosfera iz Splita

Upoznajte Ivonu Vidović i Anu Ercegovac

Blagdanska atmosfera na splitski način

Nekoć su radile u velikim trgovinama popularnih robnih marki, gdje su upoznale mnogo ljudi, većinom žena, kojima su često bile prijatelj, modni savjetnik i još štošta u istom trenutku. Kao dugogodišnje prijateljice koje su cvjećarski zanat izučile u najboljoj splitskoj cvjećarnici, imale su mnogo ideja koje nisu mogle realizirati, nego su svoju kreativnost morale zadržati u određenim okvirima, a sve je to vodilo želji za pokretanjem vlastitog posla.

Danas su Ivona Vidović i Ana Ercegovac vlasnice malog cvjetnog studija za organizaciju vjenčanja i izradu ukrasa Cvjetne dekoracije Lanterna u Splitu, koji se ističe neuobičajenim i nestandardnim dekoracijama.

– I ranije smo uočavale potrebu personaliziranog pristupa mladencima i tematskih vjenčanja. Težile smo odmaku od uobičajenog, standardnog. Koristeći cvijeće i jako puno svjetla, kao što su svijećnjaci i lanterne, zatim stare knjige, ormariće, čipku i ostale romantične detalje činimo svako vjenčanje drukčijim.

U posljednje vrijeme mladenci nam prepuštaju i dekoriranje stola za kolače pa taj popularno nazvan “slatki stol” uz mnoštvo detalja u temi vjenčanja uistinu bude bitan dio cijele dekoracije – prepričavaju Ivona i Ana te dodaju kako za dekoracije koriste i začinsko bilje, tikve, maslinu, sukulente umjesto cvijeća…Tijekom prosinca svoju kreativnost, pak, izražavaju kroz adventske i vjenčiće za vrata te ostale prigodne dekoracije.

Pritom koriste najčešće prirodne materijale poput pamučnih tkanina, jute, konopa, šiški, grana jele, cimeta…

- Ponekad spajamo nespojivo. Volimo se poigrati materijalima, lutkicama, pletivom, bojama… – kažu i dodaju da je teško izdvojiti neku situaciju kao najposebniju. Bilo je tu svega: kada su angažirane samo tjedan dana prije vjenčanja sa zadatkom da naprave pravu bajku, kada je mladenka naručila jedno, a svekrva drugo… Ipak, kao najromantičniji trenutak izdvajaju podmorsku prošnju.- Drago nam je da su Splićanke i Splićani prepoznali naš entuzijazam i ljubav prema ovom divnom poslu te nam se s povjerenjem obraćaju. Za nas nema veće nagrade nego kad mladenka prilikom ulaska u restoran “ostane bez teksta”, ili kad majci koja je naručila “slatki stol” za rođendan svog djeteta zasuze oči – zaključuju.

Simpatične Spličanke možete kontaktirati putem Facebook stranice Cvjetne dekoracije Lanterna

Foto: Jakov Prkić/Hanza Media, Privatna arhiva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 17:28