uređenje doma

UREĐENJE HODNIKA Osmislite zabavan i funkcionalan ulaz na kojem će vam svi zavidjeti!

Često zanemareni, prostori kod ulaza u stan lako mogu postati iznimno funkcionalne zone. Predsoblje je prvo mjesto u vašem stanu koje vaši gosti ugledaju kad uđu u stan i posljednja stvar koju vide kada odlaze. Isto vrijedi i za vas! Upravo je predsoblje posljednje mjesto u stanu koje vidite prije nego što izađete svježi u svijet, odnosno prvi prostor koji vidite kada se umorni vratite doma. Zašto onda ne biste poduzeli nešto kako bi upravo ovaj prostor zasjao punim sjajem i oduševio sve koji prođu kroz vrata vašeg stana ili kuće? Donosimo vam par kratkih savjeta na što pripaziti prilikom uređenja.

Spremište za cipele

Nemojte svoje cipele samo pobacati naokolo po hodniku. Uvedite u svoj prostor ukrasne košare, elegantne police za cipele ili ih u potpunosti sakrite u ormarić. Tako se vaši gosti neće o njih spoticati i vaše će predsoblje izgledati uredno.


Prostor za vješanje stvari

Kaputi, torbe, šalovi i kape trebaju imati svoje mjesto u predsoblju. Prebacivanje brojnih predmeta preko naslona stolice nije uvijek idealno rješenje pa iskoristite različite oblike vješalica i stalaka kako biste svoju odjeću držali pred ulazom na organiziran i elegantan način.



Prostor za sitnice

Police i ladice u koje stavljamo brojne sitnice koje inače nosimo u torbama, kao što su žvakaće gume, brojni ključevi, zalutale kovanice i slično, ne moraju nužno biti dio velikog komada namještaja. Postavite ih na zid uz ulaz kako bi vam stvari uvijek bile lako dostupne.


Stalak za kišobrane

Umjesto da voda s kišobrana kapa po podu ili slučajno po zidu, pospremite svoj kišobran u elegantan ili kreativno osmišljen stalak. Stalak može biti dobar dizajnerski dodatak vašem prostoru.


Prostor za sjesti

Uvijek je korisno imati malu klupu ili tabure na koji možete sjesti dok obuvate cipele ili čekate ukućane da se spreme za izlazak. Imate li dovoljno prostora u predsoblju, razmislite o uvođenju ovog nadasve praktičnog komada namještaja.


Ukrasi

Osim samog namještaja i funkcionalnih elemenata koje ćete u njega smjestiti, svoje predsoblje možete i ukrasiti! Lijepo zrcalo, pokoja fotografija, cvijet ili dva ili možda čak ukrasna lampa pretvorit će vaš prostor u iznimno toplu zonu doma koja vas pozdravi odmah s vrata.

Izvor: Contemportist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 04:39