GRAND PRIX

DANAS ČITAJTE NOVI BROJ MAGAZINA D&D! Otkrivamo finaliste natječaja i gdje su u Hrvatskoj najljepše vikendice, dječje sobe i uredi

Pročitajte i kako su se gradile najmodernije kuće na malim zadarskim otocima Istu i Ravi, a u magazinu je tema i kako osmisliti kućni ured

Novi broj magazina D&D na kioscima će biti sutra, u nedjelju 20. listopada. Jesensko izdanje donosi vam pregršt inspirativnih tema.

Prije svega, u novom broju otkrivamo tko su finalisti našeg velikog nagradnog natječaja D&D GRAND PRIX 2019. Žiri sastavljen od najpoznatijih hrvatskih arhitekata pažljivo je pregledao sve pristigle prijave i u konačnici odabrao one za koje smatraju da su vrhunski. Iz svake kategorije - najljepša vikendica, najljepša dječja soba i najljepši ured odabrano je po deset najboljih. Samo u novom broju magazina D&D možete vidjeti kakvih sve divnih ureda, dječjih soba i vikendica ima u Hrvatskoj i pročitati kratke priče njihovih vlasnika o uređenju. Ne zaboravite da i vi, naši čitatelji, možete dati svoj glas nekom od finalista. Glasat će se moći od 20. listopada na našem portalu www.domidizajn.hr. Konačne pobjednike objavit ćemo u magazinu D&D koji izlazi treću nedjelju u studenome.

U novom D&D-u možete vidjeti kakvih sve divnih ureda, dječjih soba i vikendica ima u Hrvatskoj i pročitati priče o njima

Osim finalista nagradnog natječaja D&D GRAND PRIX, sutra u magazinu D&D pročitajte kako su se gradile najmodernije kuće na malim zadarskim otocima, Istu i Ravi. Vlasnici i arhitekti tih objekata otkrivaju nam koliko je izazovno graditi na takvim lokacijama, koji su pritom najveći problemi i izazovi te zašto je ovaj tip gradnje skuplji i do 70 posto. Isto tako, otvaramo vam vrata i šarmantnih apartmana u Zagrebu koji su napravljeni adaptacijom velikog stana. Tako se od stana od 150 četvornih metara dobilo četiri šarmantna studio apartmana.

Radoslaw Wojnar
STAKLENE PREGRADE

U novom broju magazina D&D pričamo i o apsolutnom trendu u uređenju interijera - staklenim pregradama. Zašto su toliko popularne, koje sve vrste postoje na tržištu, koje su najjeftinije opcije, a koje najskuplje, gdje kupiti staklene pregrade... Na sva ta pitanja imamo odgovor, i to od stručnjaka. Vodimo vas i u dva domaća stana u kojima su staklene pregrade glavni dekorativni detalj.

Pričamo i o tome kako osmisliti kućni ured, što je pritom najvažnije, u što se isplati uložiti te zašto je rasvjeta ključna u osmišljavanju ovakve prostorije. Donosimo 50 plus korisnih savjeta koji će vam pomoći da napravite najbolji radni kutak za sebe u svom stanu. Uz to, pokazujemo vam i dva primjera kako su ljudi napravili neke zaista odlične radne kutke. Oni nam pričaju svoje priče, iz prve ruke.

MAKEOVER

Kao i uvijek, tu su naši shopping izlozi s lijepim i praktičnim proizvodima iz hrvatskih i stranih trgovina, uradi sam projekti, čudesni makeoveri starih proizvoda u nove, moderne komade, inspirativne fotogalerije s idejama kako urediti kutke u svom domu... i još brojne teme koje će vam uljepšati ove listopadne dane.

Sutra, u nedjelju, čitajte novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn!

ŽIRIRANJE NAGRADE D&D GRAND PRIX 2019.

Veliki utjecaj Instagrama na uređenje prijavljenih dječjih soba

Na Zagrebačkom velesajmu nedavno je održano žiriranje prijavljenih na našem natječaju D&D GRAND PRIX 2019. Među brojnim kandidatima i u žestokoj konkurenciji u kategorijama ured, vikendica i dječja soba nije bilo lako odabrati deset finalista.

- Primjetan je ukupno kod većine prijava, jak utjecaj Instagrama, i to kod uređenja dječjih soba, što ne bi trebalo biti tako, ne bi roditelji trebali u potpunosti djeci uređivati sobe i morali bi im u njihovim prostorima pustiti više slobode i vlastite kreativnosti - rekao je Damjan Geber iz Studija Brigada, jedan od članova žirija koje čine ugledni arhitekti.

U prijavljenim dječjim sobama prevladavalo je dosta sivih tonova u uređenju, dok je kod vikendice bio dominantan rustikalni stil uređenja. Kako je istaknuo Marijan Hržić, arhitekt i jedan od članova žirija, kod ureda je specifično to što vezano za posao kojim se tvrtka bavi prevladava i stil uređenja i način korištenja prostora, te oni mogu biti vrlo raznoliki jer nije isto imati odvjetnički ured, informatičku tvrtku ili kućni ured.

Videoprilog o žiriranju i odabranim finalistima pogledajte u ponedjeljak na D&D web stranici.

Foto: Radoslaw Wojnar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:12