Osunčani dom mladog para

Divan stan s pogledom

Dom u kojem su pozitivna energija i dobro raspoloženje na prvom mjestu

Predivan osunčani stan na fotografijama dom je mladog para i njihova veselog psa i prostor je u kojem je teško biti loše raspoložen. Stan je podijeljen u dva dijela - veliki prostor dnevnog boravka u kojem se nalazi divna blagovaonica i trendi kuhinja te privatni prostor tople spavaće sobe. Osnovne boje koje su prisutne u stanu su smeđa boja drveta, siva boja vidljiva u brojnim detaljima, crna i bijela te zelena koja razvedrava neutralnu paletu. Glavna značajka javnog dijela stana golemi je zakrivljeni zid rastvoren golemim staklenim površinama. Kuća u kojoj se stan nalazi je uglovnica pa se tako vlasnicima pruža pogled na cijelo križanje i gradske scene.


Blagovaonica je odlično uređena sa stolom od materijala koji podsjeća na šperploču. Od istog je materijala izrađena i pripadajuća klupa, dok je s druge strane prostor za sjedenje omogućen pomoću sivih fotelja uz dodatak udobnog zelenog stolca. Kuhinja ima veliki kuhinjski otok od svijetlog drveta u kojem se nalaze prostori za odlaganje živih začina i posuđa, ormarići sa sivim frontama i ugrađena gornja ploha štednjaka. Ostatak kuhinje također je izrađen od sivih kuhinjskih elemenata u koje su ugrađene čak dvije pećnice. Crni zid omogućava vlasnicima ispisivanje šaljivih i nadahnjujućih poruka. Dnevna soba sastoji se od velikog sivog kauča i malog staklenog stolića. Televizor je smješten u sam prozor na elegantan stalak.





Hodnikom se dolazi do spavaće sobe koja privlači pozornost površinom zida iza kreveta. Cijeli je zid, naime, obložen pravilnim drvenim kvadratićima koji svojim prirodnim šarama i nepravilnim načinom na koji su postavljeni stvaraju dinamičnu površinu koja djeluje kao ukras. Cijeli bočni zid prekriven je ugradbenim bijelim ormarima u kojima vlasnici odlažu odjeću i stvari. Krevet je udoban, s mekim sivim zaglavljem i detaljima zelene boje. Umjesto noćnih ormarića vlasnici su pokraj kreveta smjestili stolce na sklapanje, što je praktično rješenje s obzirom na to da ih se uvijek može iskoristiti kao dodatna mjesta za goste.




Kupaonica je posebno dizajnerski osmišljen prostor, s umivaonikom koji podsjeća na origami, smještenim na masivnu viseću drvenu plohu. U kupaonici se nalaze i kada i zastakljeni prostor tuša, a sam je prostor uređen kombinacijom kvadratičnih monokromatskih pločica s različitim uzorcima i klasičnih pravokutnih bijelih pločica.



Izvor: Shoko Design

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:24