The Design Awards

HOTEL D-RESORT U ŠIBENIKU MEĐU NAJBOLJIMA! Svjetsko priznanje hrvatskim arhitektima za projekt hotela

Svjetsko priznanje hrvatskim arhitektima Nikoli Bašiću i Marku Murtiću za projekt hotela D‐Resort Šibenik.

Hotel D‐Resort Šibenik nalazi se među 7 finalista za nagradu na svjetskoj razini i među 4 u Europi, u kategoriji hotela manjih od 200 soba. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje vodeći dizajnerski časopis u Velikoj Britaniji The Design Awards i nominaciji u kategoriji "The International Hotel and Property Award". Samo glasovanje otvoreno je za profesionalce iz svijeta dizajna, ali i za sve čitatelje, klijente i korisnike. Glavni cilj časopisa The Design Awards je pružanje osvrta na dizajn, prepoznavanje talenata i kreiranje prilika te traganje za mjestima koja inspiriraju osjetila u dizajnerskom smislu.

Hotel D‐Resort Šibenik projektirali su hrvatski arhitekti Nikola Bašić i Marko Murtić. Unutrašnjost hotela D-Resort Mandaline Šibenik rijetki je primjer integracije arhitekture i interijera, što je u konačnici rezultiralo ovim sjajnim ostvarenjem. Glavni koncept bila je kreacija vlastite, moderne verzije mediteranske arhitekture lišene globalizacije, kao i globalnih trendova u hotelijerstvu, s osjećajem za baštinu koja dominira vizurom grada Šibenika.

Kao osnovni materijal u gradnji korišten je bijeli cement oblikovan u drvenim kalupima, a koji je poslužio i kao skulpturalni element u eksterijeru, ali i interijeru, doznajemo od arhitekata.

Dizajnerski elementi u interijeru izrađeni su od sirovo rezanog hrasta čija je tekstura, boja i toplina odlično promišljen kontrast betonskim zidovima, dok skulpture, keramički zidovi i umjetnička platna dodatno naglašavaju kod posjetitelja osjećaj da se nalaze u doista posebnom mjestu. Umjetnost je sastavni dio D-Resorta. U zagrebačkom EMUR STUDIJU, koji se bavi projektiranjem za ovaj projekt stvorili su namještaj koji je kasnije objedinjen u novi brend STUFF, a bavi se dizajniranjem i proizvodnjom namještaja, rasvjetnih tijela i tepiha.

STUFF je vrhunski dizajnerski brend namijenjen opremanju modernih turističkih i institucionalnih interijera, ali i privatnih stambenih objekata.

"Napomenuo bih da je STUFF moderan, ali prije svega funkcionalan dizajn široke primjene izrađen od vrlo kvalitetnih materijala. Našim namještajem uređen je interijer hotela D-Resort Mandalina u Šibeniku, a za potrebe hotela dizajnirali smo i proizveli više od 30 komada namještaja", izjavio je Marko Murtić, poznati hrvatski arhitekt i dizajner interijera, koji je interijer finalizirao uz pomoć kolegice Ane Aščić.

Nominacija u sklopu "The International Hotel and Property Award" i ulazak u društvo najboljih svjetskih hotela potvrda je izvrsnom projektu koji od otvaranja prošlog ljeta bilježi veliku popularnost među domaćim i stranim turistima.

STUFF namještaj možete pronaći u trgovinama Art interijeri u Zagrebu i Splitu, kao i putem web shopa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:30