Odličan primjer

Kako urediti mali stan?

Zbog izuzetno visokih cijena nekretnina u Taipeiju, svaki se kvadratni centimetar prostora mora pametno iskoristiti. Pogledajte kako su to riješili arhitekti u ovom primjeru.

Arhitektonski ured A Little Design stoji iza adaptacije ovog malog stana za dvije osobe veličine samo 22 četvorna metra u koji su trebali smjestiti sve što je potrebno za svakodnevni život uključujući kuhinju, garderobu, kupaonicu, radni stol...

Kao i u većini sličnih primjera, i u ovom je slučaju ključnu ulogu odigrala neuobičajena visina prostora, i to 3,3 metra! Zahvaljujući velikoj visini, u ovom stanu u glavnom gradu Taiwana arhitekti su spavaću sobu smjestili u galeriju. Tako su oslobodili puno prostora te uspjeli funkcionalno organizirati i ostatak potrebnog sadržaja. Ispod spavaće sobe smjestili su kompletnu kupaonicu, a prostor ispod stepenica iskorišten je za skladištenje stvari.

View post on imgur.com

Sofu su smjestili ispod prozora, a multifunkcionalan stol dizajniran je kako bi se mogao transformirati prema potrebama vlasnika, što znači da se može sastavljati ili rastavljati prema potrebi. Može biti stol za blagovanje ili radni stol.

Osim toga, arhitekti su koristili svijetle boje i hrast, zbog čega prostor izgleda veći nego što zapravo jest, a kompletan interijer vrlo je lijepo uređen.

Izvor: dezeen.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:48