Moderno i urbano

Moderan i urbani stan koji osvaja

 

Namijenjen mladom bračnom paru, ovaj urbani stan koji se nalazi u brazilskom gradu Belo Horizonte djelo je arhitektice Gislene Lopes koja je osmislila njegovo moderno i kompaktno uređenje po mjeri odvažnih vlasnika koji se nisu bojali crne boje u malom prostoru. Odabirom upravo impresivne crne za cijelu kuhinju dobiven je nevjerojatno cool prostor koji oduševljava.






Sama kuhinja nepravilnog je oblika, a s kako crna boja ne bi vizualno zatvorila tu zonu arhitektica je na jedan zid prostorije postavila velika ogledala koja udvostručavaju prostor. Crni zidovi i kuhinjski ormarići razbijeni su površinama kućanskih aparata od nehrđajućeg čelika, kao i malom blagovaonicom u središtu koja se sastoji od jednostavnog stola i stolica različitih boja i oblika kojima se prostoru daje injekcija boje.




Dnevni boravak nalazi se odmah krajem, a uređen je neutralnim bojama poput svijetlosive, boje drva te, naravno, crne kako bi se dobro povezao s kuhinjskim prostorom. Mali, ali udoban, boravak je nezaobilazni prostor za opuštanje nakon napornog radnog dana. Spavaća soba nalazi se u odvojenom prostoru i klasičnog je uređenja.



U njoj se također javljaju površine prekrivene ogledalima, a u ovoj prostoriji one skrivaju veliki ormar za garderobu. Isti tretman prostora javlja se i u uskoj kupaonici s tušem. Kakav upečatljiv prostor!


Izvor: Planete Deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:33