NOVA GENERACIJA 

Ne pada jabuka daleko od stabla. Pogledajte kako je stan u Veroni uredila bivša učenica Mirjane Mikulec

 Darko Mihalić
Poznata dizajnerica ujedno najavljuje najavljuje 25. sezonu svoje TV emisije o interijerima

U potrazi za novim, atraktivnim životnim prostorima, nagrađivana dizajnerica interijera Mirjana Mikulec posjetili je Veronu i snimila priče o dva posebna interijera koji će biti prave poslastice za one koji vole originalne prostore te zanimljiva dizajnerska i arhitektonska rješenja. Prvi je minimalistički stan za najam, stilistice interijera Nives Cesar, nekadašnje polaznice škole za dizajn Mirjane Mikulec, a drugi talijanske umjetnice Nicole Conte kojeg krase upečatljivi dizajnerski komadi.

image

Projekt Mirjana Mikulec interijeri

Darko Mihalić

Stan kojeg je uredila Nives nalazi se blizu samog centra Verone, ima 90 kvadrata i podijeljen je u dvije cjeline, dnevni boravak s kuhinjom i spavaći dio. Nives je birala dizajnerske komade namještaja kao i rasvjete te luksuzne materijale za dio namještaja po mjeri. Znalački je kombinirala boje i teksture kako bi postigla savršenu ravnotežu između modernog minimalizma i topline u interijeru.

image

Stan koji je uredila Nives Cesar

Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

- Kod uređenja sam se vodila idejom da se potpuno maknem od mog stila uređenja, a to je industrijski. Bilo mi je važno postići da se svatko osjeća ugodno u tom prostoru - izjavila je Nives, koja je odlučila koristiti zelenu boju kao akcent u prostoru. Stilistica se poigrala rasvjetom što je rezultiralo različitim ugođajima u interijeru.

- Jako sam ponosna i zadovoljna konačnim rezultatom uređenja ovog stana koji potpisuje nekadašnja polaznica naše škole. Za mene je bio pravi užitak vidjeti kako Nives koristi svoj talent i sve ono što je naučila - ističe Mirjana te nas vodi u drugi interijer, a to je dom likovne umjetnice Nicole Conte, prepun boja, umjetnina i dizajnerskih komada namještaja koji se proteže na čak 170 kvadrata i dvije etaže. Stan se nalazi u povijesnom središtu Verone, unutar drevne zgrade koja je potpuno renovirana prije petnaestak godina, a cjelokupni dizajn ne samo da inspirira svojom ljepotom, već i izaziva divljenje svojom maštovitošću u uređenju prostora.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

- Uživala sam u posjetu ovim interijerima o kojima potpuna priča tek treba biti montirana i prikazana na televiziji, a ne sumnjam da će ispuniti očekivanja gledatelja i svih ljubitelja dizajna i estetike - ističe dizajnerica i najavljuje novu, 25. sezonu InDizajna, prve i najdugovječnije domaće emisije iz svijeta interijera koja počinje u nedjelju, 17. ožujka, na RTL-u.

image

Idejno rješenje stana Mirjana Mikulec interijeri

Ustupljene fotografije
image

Idejno rješenje stana Mirjana Mikulec interijeri

Ustupljene fotografije
image

Dizajnerica Mirjana Mikulec

Ivan Črepić

InDizajn nastavlja s predstavljanjem projekata svoga studija. Pored domaćih i inozemnih interijera, InDizajn ni u ovoj sezoni nije propustio sudjelovati u humanitarnim makeoverima pa će tako, između ostalih, ponovo razveseliti mališane iz Dječjeg doma u Križevcima. Nakon uređenja blagovaonice i dnevnog boravka koji su realizirani u prošlim sezonama InDizajna, sada je došao red i na preuređenje sobe za spavanje, učenje i odmor, a uz ideje Mirjane Mikulec i njezinog tima, svaki prostor postaje ugodniji i funkcionalniji

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. ožujak 2024 14:38