MODERNA I PRIMITIVNA

Neobična kuća od čelika, drva i betona ukopana je u zemlju, a na njezin izgled nitko ne ostaje ravnodušan

 boutique-homes.com

Veliki smo obožavatelji improvizacije i individualnosti, a ova kuća za odmor za iznajmljivanje u Španjolskoj iznenađujuća je strukturalna kreacija koja uspijeva biti i moderna i primitivna. Smještena u zadivljujućem krajoliku na ušću dviju rijeka, kuća oblikuje neobičnu strukturu koja strši iz divlje okoline Katalonije poput futurističke školjke.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Projektirana i izgrađena od strane vlasnika kao obiteljsko imanje djelomično izvan mreže, ova kuća za odmor nalazi se u veličanstvenom i privatnom krajoliku na osam hektara mediteranske borove šume i voćnjaka, s vapnenačkim terasama koje vode do dviju rijeka koje se presijecaju.

Izgrađena od čelika, drva i betona, struktura je djelomično podzemna, sa središnjom kupolom koja služi kao primarni prostor za boravak, i masivnim konzolnim otvorom u središtu. Kutne, prema van okrenute staklene stijene fokusiraju pogled na zadivljujući krajolik i služe za ventilaciju cijele kuće.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Ulazni hodnik u prizemlju je uzemljen i otvara se prema katu iznad do dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice otvorenog plana s jedinstvenim čeličnim nosačima u obliku slova V koji su i funkcionalni i strukturno dramatični.

Gornja razina uključuje glavnu spavaću sobu s vlastitom kupaonicom s konveksnim zidom i pogledom na šumu, dodatnu dvokrevetnu spavaću sobu s vlastitom kupaonicom i središnju spavaću sobu koja je osmišljena za djecu.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Kupola se proteže preko terasa pružajući sjenovite unutarnje/vanjske prostore za ugodno druženje ili odmaranje, posebno uz bazen dok se divite nevjerojatnim pogledima. Tu je i prostor za boćanje. El Caracol je izvan mreže, napaja se solarnim pločama, a grije se i hladi pasivno. Zemljište oko kuće održava se bez herbicida.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:55