Hotel Angelo D’Oro

OTKRIJTE JEDNO OD NAJLJEPŠIH DVORIŠTA ROVINJA Zavirite u objekt koji više ostavlja dojam ugodne kuće u kojoj se ‘stanari’ rado druže nego hotela

Hotel Angelo D’Oro, smješten u rovinjskoj starogradskoj jezgri, u srpnju je 2015. godine svoja vrata otvorio posjetiteljima. Nalazi se u Ulici Vladimira Svalbe 40 koja od gradske tržnice vodi do crkve Svete Eufemije, a kako je od mora kamenim stepenicama udaljen samo 20 metara, gostima često od parkirališta organiziraju prijevoz barkom što hotelu daje poseban šarm.


Hotel površine oko 1000 četvornih metara zapravo je prvi put otvoren 2001. godine kad je jedan austrijski arhitekt nadahnuto spojio tri stare šarmantne kuće u jednu cjelinu.


Dašak prošlosti

Hotel s 23 moderno opremljene sobe, idiličnim dvorištima okruženim kućama i zidovima stare gradske jezgre te atraktivnim salonom, restoranom i barom donio je dašak prošlosti u koji je spretno uklopljen moderni dizajn.


Hotel je uz pomoć arhitekta Damira Radakovića uređen jednostavno i pragmatično: nešto staro, nešto novo, nešto moderno, nešto udobno. Zapravo je to zanimljiv miks stilova. Ideja je bila napraviti hotel koji ne izgleda tipično hotelski, nego više ostavlja dojam ugodne kuće u kojoj se svi ‘stanari’ mogu družiti ako to žele, ali imaju i potrebnu privatnost.

Primarna nit vodilja bila je osmisliti ambijent koji će biti udoban i ležeran te spojiti novo i staro, a gostu dati mogućnost da isproba autentičan život u gradskoj jezgri. Pri uređenju je naglasak bio na prirodnim materijalima i bojama, koji obilježavaju sve prostorije hotela.

Osim standardnih soba, gostima su na raspolaganju romantična de luxe soba u samom potkrovlju jednog od tornjeva koja je idealna za zaljubljene parove ili mladence te obiteljska spojena soba dostatna za smještaj četvero ljudi. Sobe, ovisno o poziciji, imaju pogled na more, zvonik Svete Eufemije ili rovinjski poluotok.

Glazba s klavira

Lobby bar, uređen tako da ga gosti prepoznaju kao udoban boravak, brzo se pokazao i kao mjesto u koje rado zalaze i lokalci, ujutro na kavu u hladovini, a navečer na druženje u opuštenoj atmosferi kojoj pridonosi glazba s klavira.

Najdraža točka mnogim posjetiteljima je vrt koji je potpuno neočekivana zelena oaza, smještena među gusto zbijenim kućama staroga grada. To je jedan od najljepših skrivenih vrtova u Rovinju, a sastoji se od dvije terase na kojima možete čitati knjigu, pojesti doručak ili popiti čašu vina. Hotel ima i dva bara, jedan u lobbyju, a drugi u vrtu.

Više informacija potražite na www.angelodoro.com.

Foto: Hotel Angelo D’Oro

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:06