Božićni kutak u domu

PET NAJLJEPŠIH SCENARIJA ZA BOŽIĆ Pogledajte kako dizajneri, stilisti i dekorateri vide savršene blagdane u domu!

Našim stalnim suradnicima, dizajnerima, stilistima i dekoraterima dali smo zadatak da osmisle i urede kutak prema svojoj viziji savršenih blagdana.

Pitate li nas koje je doba godine najizazovnije, ponekad i najstresnije, kada se maksimalno trudimo biti domišljati, drukčiji i inspirativni, iako nam katkad to i ne prođe za rukom kako smo zamislili zbog nekih okolnosti na koje ne možemo utjecati, kao što su prehlade ili nenajavljena odsutnost suradnika, onda je to uoči Božića. Već početkom studenoga počinjemo razmišljati i planirati teme koje će vam pomoći da u svoje domove unesete savršenu blagdansku atmosferu.

Tako smo prijašnjih godina napravile božićni vremeplov, low cost Božić, a dekorirale smo i predivnu kuću u Mrkoplju, čiji su nam vlasnici beskompromisno otvorili vrata, ne sluteći što će zateći kad se vrate. Ove smo godine odlučile da je došlo vrijeme za nešto još intimnije: pokazati kako naši suradnici, umjetnici, dizajneri, stilisti i dekorateri slave Božić. Nismo dugo razmišljale, imena su dolazila sama od sebe i ovom se prilikom zahvaljujemo svima koji su se rado odazvali našem pozivu: umjetnici Mariji Skelin koja se bavi dekoracijom prostora, izradom proizvoda od tekstila te oslikavanjem tekstila i namještaja; nagrađivanom dizajneru Matteu Cetinskom koji se bavi produkt-dizajnom, dizajnom interijera i organizacijom boutique vjenčanja, zatim stilistici interijera i hrane Filipi Sorko, koja u posljednjih nekoliko mjeseci oduševljava projektom tajnih večera; dizajneru i vlasniku trgovine Habiter Chic Vedranu Kirinu, koji se bavi uređenjem interijera i dizajnom namještaja te studiju Eventastic, koji se bavi organizacijom djevojačkih i momačkih zabava, zabava u čast rođenja bebe, krštenja, pričesti i krizme, rođendana za odrasle i malene, poslovnih zabava...

Radni zadatak zvučao je jednostavno: ukrasite jedan božićni kutak u domu. No, njegovoj je realizaciji prethodio detaljan plan s pomno osmišljenim detaljima. Svima smo dali odriješene ruke, uz tek pokoju sugestiju kako bi svaki set imao neku specifičnost.

Rezultati su nas totalno oduševili! Pogledajte što su suradnici D&D-a osmislili za blagdane, inspirirajte se, ukradite im ideje... Neće se ljutiti.

1. PERSONALIZIRANI GLAMUR Blagovaonski stol kreativnog tima iz studija Eventastic

2. ELEGANTNA I MIRISNA ŠUMSKA PRIČA Bajkoviti zimski ugođaj stilistice interijera i hrane Filipe Sorko

3. LADANJSKI KUTAK ILI ART? OBOJE! Dvije božićne priče dizajnerice Marije Skelin

4. AVANGARDA U LJUBAVI Vizija Božića dizajnera Vedrana Kirina

5. ZVJEZDANA PRAŠINA Ovogodišnji božićni kutak Mattea Cetinskog

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 02:05