Kako urediti uski i dugački stan?

Pogledajte kako maksimalno iskoristiti 43 kvadrata!

Prostor stana na fotografijama u našoj galeriji ograničen je na svega 43 četvorna metra, no zbog toga su se arhitekti iz studija Rue Temple iz Rusije domislili rješenju i pretvorili dostupan prostor u niz višenamjenskih prostorija uz pomoć centralne drvene strukture.

Osnova stana je od betona koji je još uvijek vidljiv na stropovima, a ostatak prostora obilježava drvo i jednostavna paleta boja.

Drvena struktura izrađena je od svijetlih drvenih ploha i stvara prostor u kojem je smješten izražajan zeleni kauč dnevne sobe. Od istog drvenog materijala stvoreno je povišenje od tri stepenice na kojem se nalazi prostor za odmor s foteljama.

S njega se ulazi u spavaću sobu s krevetom smještenim na samom podu. Zidove ove drvene "kutije" u kojoj se nalazi krevet arhitekti su rastvorili sa staklenim površinama poput prozora, a sam se prostor ne može zatvoriti. Tim se otvorima omogućilo prodiranje svjetlosti do hodnika koji se nalazi na drugoj strani čitave strukture.

U samoj se strukturi skriva i mnoštvo prostora za skladištenje koji djeluju kao ormari i spremišta te police za knjige i drage predmete.

U pozadini strukture nalaze se kupaona i kuhinja. Kuhinja je mala i jednostavna, s bijelim kuhinjskim elementima i lebdećim šankom za objedovanje. Kupaonica je izrađena od velikih sivih kamenih ploča i podsjeća na industrijski dizajn. Kako sve to izgleda pogledajte u našoj galeriji!

Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:26