Drvo i pastelne boje

Moderni dom koji mami uzdahe

 

Suvremeno uređeni interijeri ne moraju biti hladni i bez tračka osobnosti, upravo suprotno! Topao i intiman prostor u kojem se osjećamo ugodno može biti uređen modernim materijalima i oblicima te pritom izgledati dosta atraktivno.

Dizajner Dima Kravtsov taj je cilj uspio postići u domu na fotografijama koji se nalazi u Kijevu u Ukrajini, a koji obilježavaju velike površine od svijetlog drva, bijela boja i pregršt sivih nijansi. Detalji poput ukrasa, tkanina i dekoracija pastelnih boja stvaraju dojam da je riječ o delikatno uređenom, ali otvorenom prostoru.




Dnevni boravak s velikom sjedaćom garniturom poziva da se udobno smjestite s prijateljima i uživate u slobodnoj večeri okruženi mekim jastučićima. Šarmantni kutak smješten uz velike prozore izvrsno je mjesto za opuštanje uz knjigu i pogled na zelenilo.




U kuhinji dominiraju drveni elementi u kombinaciji s bijelom bojom pa je tako cijela zona odvojena od boravka pomoću visokog šanka koji služi kao radna površina, ali i kao prostor za doručkovanje. Teksturu u prostor unosi i uski komad zida od obojene opeke koja stvara kontrast glatkim drvenim površinama.




Spavaća soba oličenje je udobnosti, a posebna je i zbog lijepe kupaonice koja se nalazi krajem i koja je staklenim stijenama odvojena od ostatka prostora. U cijelom prostoru prevladavaju svijetlo drvo, bijela boja i meko osvjetljenje koje čini prostor doista privlačnim.




Izvor: Adela Parvu

Foto: Dima Kratsov

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:23