Elegantni apartmani u srcu Zadra

Uređeni za uživanje

Ima li ljepšeg osjećaja od spuštanja torbi nakon dugog puta u čistom i elegantnom apartmanu na obali? Kada već osjećate miris mora i napokon se možete opustiti jer... Stigli ste i vaš zasluženi odmor može početi! Dok će jednima biti važno da što prije zakorače na ulicu i upiju žamor pomorskog grada, drugi će se radije raspakirati, a potom s užitkom skočiti na krevet i ispružiti, sretni što su barem nakratko zamijenili svoju rutinu novim i uzbudljivim mjestom koje će zvati svojim domom idućih desetak dana.






Mjesto radnje ovaj je put grad Zadar, a smještaj koji nas je oduševio izvrsno su uređeni apartmani Ivane Morović, čiji izgled potpisuju dizajneri iz tvrtke Dizajn i vizualizacija d.o.o., skraćeno Dizviz.






S obzirom na iznimnu popularnost Zadra koji bilježi stalan rast broja posjetitelja, ne iznenađuje podatak da se u njemu u posljednjih nekoliko godina otvorilo puno novog privatnog smještaja. Ono što nas posebno veseli jest činjenica da turisti sve češće za svoj odmor traže visokokvalitetan smještaj i vrhunsku uslugu za koje su pritom spremni više i izdvojiti. Upravo takav smještaj turistima nudi i Ivana Morović čiji se predivni apartmani nalaze u samom centru Zadra, udaljeni svega 50 metara od mora. U ulici Bedemi zadarskih pobuna na zadarskom poluotoku turistima je na raspolaganju 130 četvornih metara atraktivnog prostora, a doživljaj boravljenja u ovim apartmanima upotpunjen je individualnim pristupom gostima. Od izleta u nacionalne parkove pa do jedinstvenih gastronomskih iskustava, Ivana Morović pronaći će za svakoga ponešto te tako posjet Zadru učiniti zaista posebnim iskustvom.









Prostor je prije dolaska prvih gostiju bilo potrebno u potpunosti renovirati i urediti, a svoje početne ideje, upute i želje Ivana Morović prenijela je timu iz tvrtke Dizviz, čiji su dizajneri potom razradili koncept uređenja sve do najmanjeg detalja te stvorili dojmljive interijere koje možete vidjeti na fotografijama. Sami radovi trajali su šest mjeseci, a rezultat njihova truda odličan je spoj klasičnog i modernog stila koji se savršeno uklapa u staru gradsku jezgru Zadra.





Uređenje prostora koje su ovi dizajneri osmislili jedinstveno je i privlačno iz više razloga. Namještaj je u potpunosti osmišljen za ovaj prostor pa je tako sve - od kuhinje, ormara, oplata po zidovima i kreveta do kupaonskih ormarića - izrađeno po mjeri, dok su rasvjeta, naslonjači, stolice i drugi kupovni namještaj većinom iz Italije, nabavljeni preko tvrtke Trika. S obzirom na visoke stropove, za namještaj po mjeri dizajneri su odabrali odvažnu tamniju plavu boju. Za građevinski dio bila je zadužena tvrtka Dom inženjering, a namještaj su izradili majstori iz montažerskog obrta Roko. Visoki stropovi i zidovi su ukrašeni štukaturama koje ovom prostoru daju klasičniju notu i eleganciju.








Interijer je dojmljiv i zbog zanimljive kombinacije boja koja uključuje spomenutu tamnoplavu boju namještaja, nijanse sive, boju lososa, kao i bakrenu i žutu boju odabrane za elemente koje su dizajneri iz Dizviza željeli posebno istaknuti u prostoru. Jedan od najzanimljivijih detalja tako se nalazi na samom ulazu u apartmane, a riječ je o dekorativnom rasvjetnom tijelu u boji bakra, koje predstavlja poznati zadarski zalazak Sunca. Taj motiv i bakrena boja protežu se kroz sve apartmane u obliku ručkica na namještaju, visilica u sobama, noćnim ormarićima i slično. Usklađivanjem boja i provlačenjem materijala kao što su kamen, drvo i mdf kroz sve prostorije stvoreno je harmonično uređenje koje jamči opuštajući odmor u središtu ovog predivnog dalmatinskog grada!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:43