U SRCU BOKOKOTARSKOG ZALIJEVA

VILA LAURUS Raskošna kuća okružena lovorovom šumom s fantastičnim pogledom na zalijev

Vila Laurus nalazi se u blizini mjesta Perast i Risna, i svojim se oblikom savršeno uklapa u šumovito okruženje

NAZIV OBJEKTA: Vila Laurus
PROJEKTNI STUDIO: Studio Synthesis Podgorica
PROJEKTNI TIM: Dr Sonja Radović Jelovac, dia, Dr Slavica Vučković, dia
Mr Marija Knežević, dia
STRUČNI NADZOR: Predrag Babić, dipl.inž.građ.
POVRŠINA LOKACIJE: 1128 m2
POVRŠINA VILE: 275m2
POMOĆNI OBJEKT: 109 m2
FOTO: Relja Ivanić

 

U srcu Bokokotorskog zalijeva, u mjestu Strp, prema projektu Studija Synthesis izgrađena je vila veličine 275 četvornih metara raskošnog arhitektonskog oblikovanja. Dizajnerski pristup u koncipiranju objekta i uređenja terena predstavlja modernu interpretaciju tradicionalne arhitekture kako kroz principe postavljanja objekata i njihovog uklapanja u postojeći teren i pejzaž, tako i s aspekta materijalizacije.

Relja Ivanić
 

Vila je smještena na parceli od 1.128 četvornih metara i obiluje autohtonim kamenom i biljkama uklopljenim u postojeću lovorovu šumu. Osim toga, ambijent je bio idealan za postavljanje privatnog bazena, uređenje vrta, ali i kaskadne kamene terase. U zaleđu vile pozicionirana su dva pomoćna paviljonska objekta kao dopuna za boravak na otvorenom u različitim periodima dana te je ostvarena mogućnost korištenja dvije plaže s vezom za brodove.

Relja Ivanić

Relja Ivanić
 

Vila ima laki pristup glavnoj cesti s četiri otvorena i dva zatvorena parking mjesta formirana uz prometnicu. Ovaj nivo je za etažu niži od prizemlja objekta i tu su još smještene tehničke prostorije i apartman za poslugu.

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

Funkcije objekta

U nivou prizemlja nalazi se ulazni prostor, prostrani dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, predsoblje, toalet, ostava i stepenište. Iz dnevne sobe se pristupa terasi s bazenom, a iz blagovaonice stepenište vodi na pergolom natkriven prostor ljetne kuhinje i ostave i otvorene terase.

Relja Ivanić

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

Pogled na more

Na katu se nalaze dva apartmana s pripadajućim kupaonicama i garderobama. Oba apartmana imaju izlaz na terase i pogled na more.

U potkrovlju je objekta  još jedan apartman s kupaonicom i garderobom, koji pak ima izlaz na otvorenu krovnu terasu.

Paviljonski objekti smješteni su u zaleđu vile u bogatoj lovorovoj šumi. Prvi pomoćni paviljonski objekt predstavlja mjesto za rekreaciju i spa. U njemu su smješteni teretana i sauna s kupaonicom. Drugi pomoćni objekt predstavlja posebnu jedinicu za dnevni odmor kao dopuna aktivnostima na otvorenom.

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

A kada padne mrak…

Autentična lokacija i arhitektura, dobra kopnena i vodena povezanost, zatim tipično mediteranska atmosfera i panoramski pogled na zaljev, čine vilu idealnom za život i odmor.

Objekt dobiva poseban šarm kada padne mrak i kada se upali vanjska rasvjeta. Tada villa Laurus izgleda ovako:

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić
 

Relja Ivanić

Izvor: www.gradnja.rs

Foto: Relja Ivanić

Iz drugih medija

Izdvajamo