Dječja soba obitelji Poljak

Zabava u 12 kvadrata: tobogan, igraonica i motivi džungle

Mladi roditelji iz Zagreba, Marina i Josip Poljak, za svoju su mezimicu osmislili genijalnu sobu ispunjenu životinjama, drvećem, njezinim omiljenim igračkama i cool tajnim prolazima i tunelima. Ispričali su nam kako su došli na tu ideju i gdje su što kupili. Uživajte!

Prije dva mjeseca Marina i Josip Poljak, mladi bračni par, odlučili su potpuno promijeniti sobu svoje mezimice, dvoipolgodišnje Maje. Dotada je, pričaju, to bila prava soba za bebu s dječjim krevetićem i baldahinom, stolom za presvlačenje i sličnim komadima, a sada je došlo vrijeme da Maja dobije "pravu" sobu u kojoj će se moći nesmetano igrati i beskrajno uživati.

- I dok je stara soba bila sva u bež tonovima, dosta neutralna kako ne bi opterećivala bebu, nova je čisti kontrast, puno veselija. Glavne su boje žuta, nebeskoplava i zelena, a tema uređenja je džungla. Tako Maja sada ima povišeni krevet s toboganom s kojeg se može spustiti u privatnu igraonicu s detaljima džungle (zavjese i tunel). Isto tako, tematski su motivi i na naljepnicama po zidovima i ormaru.

Cijela je soba zapravo ispunjena životinjama i drvećem, što našu princezu jako zabavlja - sa smiješkom pričaju ponosni roditelji i dodaju kako su uređenje začinili lusterom u obliku mjeseca na stropu i naljepnicama zvijezda koje svijetle po noći i tako pružaju posebnu atmosferu prije spavanja. Na podu su, pak, puzzle od spužve koje, kaže mama Marina, odlično izgledaju, a njihovoj curici omogućuju da se nesmetano igra, pa čak i padne bez straha od ozljede.

Inače, ova dječja soba od 12 kvadratasmještena je uz dnevni boravak u stanu od 75 kvadrata u širem centru Zagreba.

- Ponosni smo što smo uspjeli organizirati Majinu sobu tako da bude pravi dječji razigrani prostor i da ona u njoj istinski uživa. Namještaj smo pametno birali kako bi bio 3 u 1 - siguran, lijep i praktičan. Krevet Flexa je modularan, poluvisok i kupili smo ga u Lesnini. Odličan je za Majinu dob jer nije previsok, 120 centimetra, a ima dosta tih dječjih elemenata kojima se oni beskrajno vesele, poput već spomenutih tobogana i igraonice ispod kreveta. Još jedan adut za kupnju tog kreveta bila je činjenica da se kasnije može prenamijeniti, primjerice još podignuti te u prostoru ispod organizirati školski radni kutak. U Ikei smo kupili dječju kuhinju i vreću za sjedenje i ležanje, a sitnice poput naljepnica nabavljali samo preko eBaya. Trudili smo se da sve bude stilski povezano, pa je čak i Kampmann ventilokonvektor za grijanje i hlađenje, koji se nalazi uz tobogan, obložen medijapanom te tako neupadljiv i skriven - otkrivaju roditelji.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 09:51