Neka vaš dom zablista

5 trikova za uređenje interijera koji uvijek pale

Ako niste sigurni kako biste uredili svoj dom ili ako vam trebaju samo neki detalji da bi izgled vašeg doma bio potpun, donosimo vam odlične ideje.

Trendovi za uređenje interijera mijenjaju se iz godine u godinu. Ponekad je teško pratiti sve promjene koje se događaju. No, nemojte očajavati, uvijek postoji nekoliko trikova koji će vam olakšati posao i zbog kojih ćete lakše preurediti svoj dom uz minimalni trošak. Danas vam donosimo pet trikova koji će uvijek poboljšati izgled vašeg doma.

1. Složite knjige po bojama. Ovo nije nikakva šala, ali je odličan trik za super izgled vaših polica. Ako imate jako puno knjiga koje su razbacane na sve strane, na ovaj način ćete uvelike promijeniti izgled cijelog vašeg zida u dnevnoj sobi. Osim što će lijepo izgledati, vaše knjige bit će organizirane pa ćete sigurno lakše zapamtiti gdje se nalaze, nego po naslovu.

2. Presvucite starinski namještaj modernim tkaninama. Ako imate lijepu sofu ili fotelju koju ste naslijedili od bake, nikako je nemojte baciti. Odaberite tkaninu s modernim uzorkom i dobit ćete komad namještaja koji će zasigurno zasjati u vašoj dnevnoj sobi.

3. Vintage komadi namještaja uvijek su in. Ne mislimo pod tim da vaša dnevna soba mora izgledati kao set filma iz prošlog stoljeća. Elegantna komoda na povišenim nogama ili neki pomoćni stolić komadi su koji će u kombinaciji sa živom bojom zidova izgledati odlično. Ovaj trik zasigurno uvijek pali, pa zašto ga i vi ne biste isprobali?

4. Zidne tapete vratile su se na velika vrata. Možete ih postaviti u bilo koju prostoriju, odabrati različite uzorke i na taj jednostavan način osvježiti izgled vašeg doma. Bitno je samo da ne pretjerate, neka to uvijek bude jedan zid u prostoriji čiji izgled želite promijeniti. U kombinaciji s namještajem i novim detaljima, sigurni smo da će vaš dom zablistati.

5. Budite hrabri i obojite jedan zid tamnom nijansom. Za ovaj trik mogu vas inspirirati stare vlastelinske kuće i dvorci. U spavaćoj sobi, hodniku ili čak kupaonici zid tamne boje zasigurno će istaknuti eleganciju prostorije. No, i ovdje je bitno ne pretjerati kako vizualno ne biste smanjili prostoriju.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:01