Rješenja za nedostatak prostora

Kamo sa stvarima u maloj kupaonici?

Novih ideja kamo smjestiti stvari u maloj kupaonici nikada dosta pa smo izdvojili nekoliko dobrih primjera kako "ukrasti" malo prostora za slaganje ručnika, kozmetike i sličnih kupaonskih potrepština iznad, pored i unutar određenih kupaonskih elemenata.

U svakom pogledu važno je da male kupaonice ne natrpavamo suvišnim stvarima pa s vremena na vrijeme pročistite svoju kolekciju ručnika, pobacajte staru šminku i pregledajte koja sredstva za čišćenje imate prije nego što kupite nova.



Prostor zida iznad kotlića za vodu ne mora biti prazan. Upravo je to mjesto idealno za pospremanje dodatne role papira, vlažnih maramica, sušila za kosu i sličnih aparata i preparata. Možete iskoristiti i gornju plohu samog vanjskog kotlića koja može biti prostor za odlaganje sitnica, pokoje biljke ili ukrasa.



Ugradite ladice na izvlačenje gdje god možete! Neka vaše ogledalo funkcionira i kao ormarić za stvari, iskoristite dio zida iznad kade za smještanje polica, a prostor između kade i umivaonika za visoki i uski ormarić u kojem ćete pospremiti ručnike i deterdžente za pranje. Na jednak način možete sakriti košaru za prljavi veš iza vrata ormarića i prostor će odmah izgledati urednije.




Možete u sam zid ugraditi niše u kojima ćete potom držati sredstva za tuširanje i pranje kose te pokoju svijeću za ugodnu atmosferu. Svaki slobodni kutak, ma kako uzak bio, može se iskoristiti za stvaranje funkcionalne kupaonice. Imate prozor koji nikada ne otvarate? Postavite uske police cijelom visinom prozorske niše te iskoristite klupicu od prozora kao dodatni prostor za svoje sitnice.



Iskoristite čudne kuteve kupaonice za smještanje malih ormarića ili polica. Ovako ćete inače neiskorišteni prostor pretvoriti u vizualno zanimljiv dio uređenja. Ponekad vrijedi razmotriti i izradu ovakvih manjih komada po mjeri kako ne biste prilikom kupnje pogriješili i dobili nezgrapan komad namještaja koji ne sjeda savršeno u dostupni kut.




Ako možete, dignite određene predmete na zid kako biste raščistili ravne plohe koje imate u svojoj kupaonici. Iskoristite vrata ormarića da postavite kuke za vješanje stvari, prebacite određene potrepštine u ukrasne staklenke koje ćete postaviti na zid ili se poigrajte s raznovrsnim oblicima košara i kutija kako biste unijeli element razigranosti u svoj prostor.



Izvor: Top Dreamer

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:13