trikovi preuređenja

Male preinake u kupaonici

Jednostavne male promjene ponekad su dovoljne da u svoj dom unesemo svježinu

Brzopotezne preinake ponekad su dovoljne da u svoj dom unesemo svježinu i da se ponovno oduševimo prostorom u kojem živimo. Upuštanje u pravu renovaciju kupaonice često je iznimno skup pothvat na koji se ne odlučujemo lako pa ako je jednostavnim malim promjenama moguće još malo odgoditi velike radove, zašto se ne bismo potrudili to učiniti već idući vikend? Stvorite opuštajuću i lijepu kupaonicu primjenom barem jednog od ovih praktičnih trikova i bit ćete zadovoljni napretkom.

Zamijenite dotrajalu zavjesu za tuš. Danas se može naći puno različitih uzoraka zavjesa za tuš koji će u tren oka pretvoriti dosadnu bijelu kupaonicu u eksploziju boja ili pak u nju unijeti detalj uzorka koji će ju učiniti vizualno dinamičnijom neovisno o bojama.

Zamijenite stare ručkice ili metalne detalje u kupaonici novima i iznenadit ćete se kako ta mala promjena može učiniti mnogo za vaš prostor.

Zamijenite ružni plastični koš za smeće lijepom pletenom košarom, sjajnim metalnim košem ili čak porculanskim spremnikom kako nijedan detalj uređenja ne biste prepustili slučaju.

Ponekad je kupaonici potrebno dodati nekoliko pomno odabranih predmeta kako bi se cijela prostorija povezala u smislenu cjelinu. Kutije s uzorcima, metalne vaze i par biljaka učinit će čuda u ovom prostoru!

Objesite nove kukice za vješanje stvari po zidu i izložite svoje lijepe ručnike, meki ogrtač, sušilo za kosu i koju četku. Tako ćete osloboditi površine ormarića i dobiti uredniji prostor.

Poigrajte se teksturom drveta, stakla, tkanina i metala kako biste pretvorili kupaonicu u zaista luksuzan prostor.

Novi šareni tepih zabavnog uzorka učinit će vašu kupaonicu vedrijim prostorom za čas. Tepih je odličan način kako unijeti malo boje u jednostavne prostore.

Neobično ogledalo svakako će privlačiti pozornost! Ako ne želite mijenjati svoje postojeće ogledalo, dovoljno je samo da ga ubacite u zanimljiv okvir i već ste osvježili cijeli zid u prostoriji.

8 SJAJNIH MAKEOVERA KUPAONICA Male kupaonice prije i poslije

Tapete u kupaonici? Zašto ne? Čak i u majušnim kupaonicama, tapeta sa zanimljivim uzorkom funkcionira izvrsno te zaista ostavlja dojam.

Stvorite glavnu točku interesa u svojoj kupaonici. Upečatljiv uzorak na zidu, obojena kada ili zabavan zastor za tuš odlični su primjeri privlačenja pozornosti.

Zar vam ne bi bilo zanimljivije prati zube dok gledate neku lijepu fotografiju ili sliku na svom zidu? Pretvorite kupaonicu u mini galeriju i uživajte!

Preuredite prostor oko umivaonika. Pobrusite ga, obojite ga, prelijepite tapetom, ukrasite crtežom... Svaka preinaka promijenit će izgled prostorije kojim dosad niste bili zadovoljni.

Ne smeta vam vidjeti mnoštvo blazinica, štapića za uši i sličnih potrepština? Odlično! To znači da su staklenke dobrodošao dodatak vašoj kupaonici. S potrepštinama smještenim u raznovrsne prozirne staklenke, prostor će vam biti uredniji i ljepši, osobito ako ih dodatno smjestite na ukrasni pladanj kako bi bile na okupu.

Ako imate dovoljno prostora u svojoj kupaonici, dodajte u nju klupicu ili lijepu stolicu na koju možete sjesti. Sigurno će vam biti ugodnije obavljati pojedine kozmetičke zahvate dok udobno sjedite!

U kupaonicama nam se lako nakupe napola potrošeni proizvodi, koji baš i ne izgledaju elegantno, posebno kad su na hrpi. Osmislite bolji način kako ih pohraniti, bilo da ih poslažete uredno na novoj polici ili ih sakrijete iz vrata vašeg osvježenog ormarića.

RJEŠENJA ZA NEDOSTATAK PROSTORA Kamo sa stvarima u maloj kupaonici?

Izvor: Brit+Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:07