dobri trikovi

Odjeća vam ‘miriše‘ na znoj, hranu ili duhan: S ova dva predmeta koja sigurno imate kod kuće lako ćete ukloniti neugodne mirise

 /SHUTTERSTOCK

Naš ormar upija mirise gdje god se nalazili. Neugodni mirisi su posvuda, a kada jednom uđu u garderobu, često ih nije lako ukloniti. Svatko tko se bavi bilo kojom vrstom tjelovježbe zna koliko smrdi odjeća u kojoj vježbate kada se natopi znojem. Također, garderoba može akumulirati najrazličitije mirise, poput mirisa hrane, duhana, vlage...

Postoje situacije kada čak ni pranje u stroju sa standardnim deterdžentom ne uspijeva ukloniti neugodne mirise. A ni dugo luftanje ne daje rezultate.

E, onda je vrijeme da isprobate neki od domaćih "lijekova", koji će odjeći vratiti ugodan i svjež miris, prenosi Objektiv.

Ova dva fantastična trika tj. proizvoda uklonit će apsolutno sve neugodne mirise koji su se uvukli u vašu garderobu.

1. Soda bikarbona

Uz deterdžent dodajte jednu šalicu sode bikarbone – i to će ukloniti smrad iz odjeće. Također, mnogi koji su isprobali ovaj način pranja kažu da im je odjeća smrdjela manje nego prije, čak i nakon znojenja.

2. Alkoholni ocat

Odjeću namočite u perilici u kratkom ciklusu s hladnom vodom, a zatim dodajte šalicu alkoholnog octa. Nakon toga odjeću operite na standardan način, toplom vodom i deterdžentom. Također, vrlo je važno voditi računa o sljedećim stvarima: prije pranja okrenite odjeću naopako jer se skupljaju znoj i bakterije s vašeg tijela i operite odjeću što je prije moguće nakon nošenja.

Ako možete, odmah skinite znojnu odjeću, bilo da je držite u plastičnoj vrećici ili torbi za vježbanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:14