mali trikovi za veliko osvježenje

Osvježite dnevni boravak ovog vikenda

Proljetno osvježenje doma nije potpuno bez brzinskog preuređenja našeg dnevnog boravka u kojem provodimo najviše slobodnog vremena kada smo kod kuće. Temeljita transformacija cijelog boravka nije jeftin zadatak koji je brzo gotov, ali svoj prostor zato možete preurediti malim pothvatima koje je moguće dovršiti u roku od jednog vikenda kako bi vaš dnevni boravak za čas izgledao kao nov! Zabavite se ovim jednostavnim, ali kreativnim idejama koje će udahnuti malo svježine u vaš prostor a da svoju dnevnu sobu ne pretvorite u pravo gradilište.

Preuredite namještaj ostacima tapeta

Pretvorite dosadnu komodu ili otvorene police u zanimljiv komad namještaja tako što ćete pojedine površine prekriti geometrijskim tapetama. Odaberite različite uzorke, izrežite veličinu koja vam treba i kombinirajte ih kako biste dobili razigranu policu kao lijep detalj uređenja.

Osvježite prostor proljetnim bojama

Neka vaš kauč bude u središtu pozornosti tako što ćete ga ukrasiti svježom paletom boja koja podsjeća na proljeće! Obucite stare jastuke u lijepe jastučnice u pastelnim bojama, dodajte dekicu s veselim uzorkom, a ako se zaista želite poigrati bojom, izvedite na svojem zidu jednostavan geometrijski lik u nekoj vama lijepoj boji!

Podarite starom stolcu novi život

Oduvijek vas privlači žarka žuta ili, pak, intenzivna crvena, no do sada se niste usudili zaista je testirati u svojem prostoru? Vrijeme je da to promijenite! Odaberite boju koju već dugo želite vidjeti u svojem domu i obojite njome naslon svojeg starog i dotrajalog stolca. Kako biste pojačali kontrast u prostoru, dodajte u svoj kutak elemente obojene u bijelo, ali i dodatke poput lampe, vaze i sličnih ukrasa u vašoj odabranoj žarkoj boji.

Ukrasite dom umjetnim cvijećem

Vaše najdraže cvijeće cvjeta samo dva puta godišnje? Potražite kvalitetnu umjetnu verziju vaših najdražih cvjetova i izložite svoj novi buket u elegantnoj vazi. Uštedjet ćete vrijeme i novac koji biste potrošili na svježe cvijeće, a vaš će dom stalno izgledati rascvjetano.

Ukrasite obične okvire za slike

Obojite obične i pomalo bezlične okvire za slike u boju koja je u potpunom kontrastu s paletom vašeg uređenja kako biste stvorili upečatljivu galeriju na svojem zidu. Svoje slike i fotografije možete učiniti još atraktivnijima ako umjesto klasične bijele pozadine odaberete neki zanimljiv uzorak poput mramora!

Preuredite svoje prozore

Danas postoji sve više kreativnih načina kako preurediti svoje prozore. Od zabavnih zavjesa pa do naljepnica, na vama je da odaberete što vam je privlačnije. Fotografija prikazuje naljepnicu s uzorkom grada brenda Surface View koja je izrađena po mjeri. Kod postavljanja ovakvih naljepnica važno je da površina vašeg prozora bude savršeno čista.

Postavite pločice na vanjsku plohu dimnjaka

Dekorativne pločice znaju biti prava mala umjetnička djela pa je šteta da budu skrivene samo u kupaonicama. Iskoristite ih i u dnevnom boravku tako što ćete ih postaviti iznad svog kamina ili peći prateći dio zida iza kojeg se nalazi dimnjak. Kako postaviti pločice saznajte na poveznici.

Ukrasite staro ogledalo

Svoj najdraži citat, pjesmu ili stih možete iskoristiti kako biste pretvorili svoje ogledalo u pravi ukras idealan za dnevni boravak. Za to vam mogu poslužiti raznobojni markeri, ali i naljepnice.

Dodajte ukrasni rub svojim jastucima

Modernizirajte svoje neutralne jastuke dodavanjem zanimljivog ruba s resicama u nekoj jarkoj boji. Za to vam treba lijepa traka, igla i konac te mirna ruka kako bi rub bio ravan i elegantan.

Obojite sjenilo svoje svjetiljke

S nekoliko poteza kistom obično sjenilo vaše stolne svjetiljke možete pretvoriti u kreativan detalj u interijeru. Olovkom lagano označite svoj dizajn pa potom bojom za tkanine izradite novi uzorak. Nemojte zaboraviti pustiti da se boja dobro osuši prije nego što prvi put upalite svjetlo.

Ploča za podsjetnike

Dio svojeg zida pretvorite u zabavnu ploču za ostavljanje podsjetnika i izradu rasporeda u kućanstvu. Na fotografiji su prikazane samoljepljive pločice, a poslužiti vam može i pluto ploča, komad metalne ploče, metalna rešetka ili čak ogledalo!

Ukrasite svoja vrata

Klasičan okvir za vrata najčešće nije baš upečatljiv dio uređenja, a predstavlja još jedan dio doma gdje malo boje može puno značiti. Ljepljivom trakom označite široki pojas oko svojih vrata i potom obojite u neku trendi boju za moderan i efektan izgled.

Pretvorite prazan prostor vrata u malu galeriju

Ako nemate puno prostora na svom zidu u dnevnom boravku, zašto ne biste iskoristili praznu plohu vrata za postavljanje svoje umjetnine? Kako biste spriječili da se slika miče dok otvarate i zatvarate vrata, na njih postavite dvije kukice za vješanje - jednu na vrh slike, a drugu pri njezinu dnu.

Izvor: Ideal Home
Foto: James Merrell

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:51