BEZ MUKE

Stavite jednu jabuku u svoju pećnicu nakon ovih blagdana i poštedite se mukotrpnog ribanja

 /SHUTTERSTOCK

Iako nam omogućuje pripremu ukusnih jela, doista ju je ponekad teško očistiti i nakon upotrebe ukloniti smrad iznutra. Budući da, zapravo, kuha naša jela, ovaj uređaj ima tendenciju da bude prožet neugodnim mirisima koji ne nestaju lako. Ipak, pronašli smo rješenje i zato. Pomoću lovora u pećnici možete se brzo i jednostavno riješiti neugodnih mirisa.

Isprobati ovaj trik doista je lako jer će vam trebati samo nekoliko listova lovora i lim za pečenje. Međutim, prije nego što isprobate ovaj trik, preporučujemo da očistite pećnicu. Zatim uzmite pleh od pećnice i obložite ga papirom za pečenje, pa po njemu naslažite šaku lovorovih listova. Nakon toga lim za pečenje stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i ostavite ga barem 15 do 20 minuta kako bi lovor pustio fantastičan miris koji neće ostati samo u pećnici, već će se proširiti i po cijeloj kući.

Soda bikarbona

Još jedan vrlo učinkovit trik je korištenje sode bikarbone koja je poznata po svojoj sposobnosti neutralizacije neugodnih mirisa. Podsjećamo vas, naime, da ovaj proizvod može poslužiti i za upijanje mirisa u hladnjaku! Dakle, ulijte 2 šalice sode bikarbone u zdjelu s vodom i zatim je stavite u pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon toga pričekajte nekoliko minuta da voda ispari, a soda bikarbona upije sve mirise u pećnici.

image
/SHUTTERSTOCK

Trik s jabukom

Ovo se može činiti kao prilično otkačen trik, no pokazalo se vrlo učinkovitim u upijanju mirisa iz vaše pećnice. O čemu pričamo? Trik s jabukom! Počnite, dakle, tako što ćete jabuku narezati na ploške i staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje. U ovom trenutku uključite pećnicu na temperaturu od 200 stupnjeva, stavite lim za pečenje unutra i ostavite ga oko 15 minuta. Na kraju isključite uređaj i sve što trebate učiniti je otvoriti vrata: primijetit ćete da je jabuka upila sve neugodne mirise, a vaša će pećnica čak i dobro mirisati!

Ustajali kruh

Na kraju, pogledajmo posljednji trik za uklanjanje neugodnih mirisa iz pećnice nakon čišćenja: trik s kruhom! Dakle, komad starog kruha namočite u bijeli vinski ocat, alkoholni ocat ili jabučni ocat i stavite u zdjelu. Nakon toga stavite u zatvorenu pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva na 15 minuta i ostavite preko noći. Sljedeći dan izvadite posudu i gotovi ste!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:07