NATRAŽENIJE

ŠTO SE U HRVATSKOJ NAJVIŠE TRAŽILO NA GOOGLEU 2013.? Neočekivani rezultat Google trenda

Televizijske sapunice i preminuli glumci i pjevači izazvali su u Hrvatskoj najveći interes pretraživača interneta na Googleu 2013. godine

Najpopularnija internetska tražilica Google objavila je popis najtraženijih pojmova u Hrvatskoj u protekloj godini. Tv-sapunice su zauzele vodeća mjesta, pa je tv-sapunica 'Sila' pojam koji se iz Hrvatske najviše pretraživao na Googleu 2013. godine, a iza nje je na drugom mjestu je Sulejman Veličanstveni.

Tragične automobilske nesreće povezale su nastavak ljestvice: na trećem je mjestu najtraženijih pojmova tragično preminula glumica Dolores Lambaša, a nakon nje slijedi američki glumac Paul Walker koji je u studenom smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Na petom mjestu je ponovno tv-sapunica, 'Djevojka imena Feriha'. Interes hrvatskih korisnika Googlea ipak nije usmjeren samo na sapunice, jer se jedan sportski događaj ove godine uspio popeti na šesto mjesto ljestvice najtraženijih pojmova - Eurobasket 2013.

Fenomen plesnog hita Gangnam style zanimao je dovoljan broj korisnika interneta u Hrvatskoj da pozicionira Psyjev planetarno popularni pjesmuljak na 7. mjesto ljestvice natraženijih pojmova.

Glumac Stojan Matavulj, koji je vozio automobil prilikom tragične pogibije Dolores Lambaša, zauzeo je 8. mjesto ljestvice Google trendova, a zatim slijede 'Eurojackpot' i pjevač Vinko Coce, koji je također preminuo u listopadu ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:25