BORBENO, ALI I PAMETNO

OPREZ! Čak šestorici igrača zbog žutih kartona prijeti neigranje protiv Srbije

Šimunić, Jelavić, Srna, Schildenfeld, Ćorluka i Modrić večeras ne smiju dobiti žuti karton. Jedino je Ognjen Vukojević već skupio dva, on se protiv Walesa odmara
 Drago Sopta / CROPIX

Utakmica s Walesom je od goleme važnosti, kao i svaka za bodove, dobro je to definirao Igor Štimac:

- Svjesni smo da će jedan neočekivan rezultat imati kapitalno značenje. Zato ćemo biti maksimalno koncentrirani da Velšani ne iznenade nas.

No, oprez! Čak šestorica Vatrenih ima žuti karton, tko dobije drugi neće moći nastupiti protiv Srbije u Zagrebu 22. ožujka 2013., a taj dvoboj nitko ne želi propustiti. Šimunić i Jelavić su javno opomenuti s Makedonijom u Zagrebu, Srna i Schildenfeld u Belgiji, a Ćorluka i Modrić u Skoplju. Ognjen Vukojević već je skupio dva, on se sutra odmara. Iako je Štimac govorio da će pozvati neko novo ime, od stoga je odustao.

Kako dobiti Wales i sačuvati se od kartona? Sudac je Rumunj Tudor, on vjerojatno neće imati milosti, Kockasti će morati biti koliko borbeni, toliko i pametni, oprezni u startovima, i nipošto ne smiju prigovarati arbitru.

Susreta sa Srbijom ima specifičnu dimenziju, međutim, bodovi su jednako važni, tako da kalkulacije ne mogu biti prevelike, tko izađe na teren dužan je dati sve što je potrebno za pobjedu. Pa makar i ne igrao "derbi svih derbija".

Dakako, realno je očekivati da Štimac neće svu šestoricu poslati na teren, ali u početnoj postavi bit će barem četvorica. Ako je suditi po broju žutih kartona koje su dobili u dosadašnja tri nastupa, ukupno osam, bez kazni takve vrste neće se provući niti sutra. Samo na čiju će adresu stići? Najveći hendikep bi svakako bilo da "padnu" Modrić ili Srna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:38