EKSKLUZIVNO ZA NEDJELJNI JUTARNJI

'MAJKE MI, NISAM PIJANAC! SMJESTILI SU MI LOPOVI IZ KLUBA!’ Intimna ispovijest nogometaša Joze Gašpara

Danas se već malo tko sjeća nogometne karijere Joze Gašpara (40), njegovih devet sezona u Dinamu i 425 utakmica koje je odigrao u modrom dresu, kao i one jedne, iz 1992., koju je odigrao za hrvatsku nacionalnu vrstu protiv reprezentacije Meksika.

Odsad će ga se, pak, još manje sjećati po bogatoj igračkoj karijeri. Ona je, naime, završila nešto prije početka globalne internetske ere, a danas se na Googleu, kada upišete “Jozo Gašpar”, pojavljuju stotine stranica vezanih isključivo uz - 36 boca Jägermeistera.

Dok je kao nogometaš bio primijećen uglavnom samo na ovim prostorima, priča o Jozi Gašparu i 36 boca Jägermeistera posljednjih dana bila je pravi hit na svim kontinentima.

A naš zaboravljeni nogometni as, globalna sportska zvijezda postao je, kako tvrdi i on i njegovi bivši suigrači, zabunom i ne svojom zaslugom, a zbog toga je dobio i otkaz.

A što se zapravo dogodilo?

Prije tri tjedna, u svlačionici zagrebačkog niželigaša NK Prečko, gdje je radio kao trener prve momčadi, Jozo Gašpar navodno je igraču Matiji Havidiću ukrao kreditnu karticu, otišao do Getroa i njome kupio 36 boca Jägermeistera.

‘The Drink Business’

Ta priča obišla je preko interneta cijelu zemaljsku kuglu , o “podvigu” Joze Gašpara izvijestili su ugledni USA Today, visokotiražni Daily Mail, za sportske informacije relevantni Eurosport, Toronto Sun, Bleacher Report, ali i specijalizirani internetski portal znakovitog imena “The Drinks Business”...

- Dok je Gašpar kao igrač bio vrlo poštivan, njegova trenerska karijera je završila sramotom. Prečko ga je smijenilo zbog krađe kartice, piše britansko izdanje Metroa.

No, uvijek dobro upućeni zagrebački sportski kuloari tvrde kako je Gašpar, zapravo, do kase u Getrou došao s mnogo više od 36 boca Jägermeistera. Navodno je došao s desetak kartona, u svakom s po šest boca, no kartica Matije Havidića očito je imala prilično mali limit od oko 4000 kuna, pa mu je prošlo “samo” šest kartona s po šest boca.

Nakon što je za 3956,04 kuna kupio 36 boca Jägermeistera i potpisao slip Havidićevim prezimenom, odnio je “plijen” iz dućana. No, ubrzo se vratio u Getro i opet pokušao kupiti isto alkoholno piće, ali za još veći iznos, od točno 5944 kuna. No, sada to više uopće nije uspio, zbog limita mu je blagajnica odbila (Havidićevu) karticu. Nažalost za Jozu Gašpara, sve su to snimile i nadzorne kamere pa policiji nije bilo teško pronaći krivca. Policija je naknadno doznala i da je zatim u jednom drugom dućanu kupio raznu robu za 480 kuna.

Zbog svega je kazneno prijavljen.

- Jozo se vratio i u istom dućanu pokušao kupiti još ukusne njemačke žestice jer mu 36 boca očito nije bilo dovoljno, ali je transakcija odbijena jer je prešao limit na kartici, objavio je sljedećeg dana očito dobro upućeni Yahoo Sports, a i talijanski Mediaset je napomenuo: “Potrošio je više od 500 eura u centru Zagreba kako bi kupio 36 boca Jägermeistera”.

Jozo Gašpar tvrdi da ništa od toga nije istina te je medijima ponudio svoju stranu priče. Tvrdi kako su mu karticu dali “neki ljudi iz kluba” s namjerom da tako “prebiju” dug.

- To je igra koju mi namještaju. Razapeli su me, a da me nitko nije nazvao i provjerio moju stranu priče. Pa ja sam s Matijom Havidićem bio u odličnim odnosima. Družili smo se i izvan travnjaka. Čim sam saznao kako on nema pojma da su mi dali njegovu karticu, odmah sam mu vratio novac, svih 4500 kuna. Pa zar bih išao s ukradenom karticom u trgovinu koja mi je pored kuće? Sumnjam da mi netko želi podmetnuti. Još ne želim izlaziti s imenima u javnost, ali savjetovao sam se sa svojim odvjetnikom i tužit ću onoga tko mi je to namjestio zbog povrede ugleda. Tražit ću odštetu, izjavio je Gašpar, koji tvrdi kako nije znao da je ukradena i da mu ju je dao čovjek koji mu je dužan novac. On isto tako tvrdi da nije mogao ukrasti karticu jer je tijekom utakmice cijelo vrijeme bio na klupi.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:10