DIVLJAŠTVO NA ULICAMA METROPOLE

VAL NASILJA U ZAGREBU Zaštitar pretučen palicom, dva mladića izubijana, bajkeru slomljene kosti!

 EPH ILUSTRACIJA

ZAGREB - Na ulicama metropole tijekom nedjelje i prvih sati ponedjeljka bilo je i više nego burno jer su u tri odvojena slučaja na području Susedgrada i Peščenice pretučene ukupno četiri osobe, a zbog čega policija intenzivno traga za najmanje šest kršitelja zakona.

Val nedjeljnog nasilja krenuo je u tri sata nakon ponoći na Aleji Bologne kada se više nepoznatih počinitelja okomilo na dvojicu prijatelja - Kostu K.(32) i Zlatka L.(28), a koji su netom izašli iz autobusa koji ih je dovezao iz zone trgovačkog centra Westgate gdje su bili na Rujanfestu.

Bez puno priče, napadači su ih krenuli tuči gdje god su stigli nakon čega su otrčali preko pruge u smjeru Samoborske ceste.

Liječnička pomoć pretučenim mladićima je pružena u KB Sestara milosrdnica gdje su Kosti utvrđene lakše ozljede, dok je Zlatko prošao sa teškim ozljedama u vidu frakture sinusa i gornje čeljusti. Motiv napada, pretučeni mladići kažu, da ne znaju.

S prijelomom kosti lica prošao je i 40-godišnji biciklist Danijel S. kojeg su oko 18,45 sati pretukla dvojica mladića na Ininoj benzinskoj postaji na Zagrebačkoj cesti. Prišli su mu i bez riječi ga počeli udarati rukama i nogama.

Što je uzrok napada Danijel, kaže, ne zna, a prema opisu danom policiji napadači su imali između 35 i 40 godina te su bili odjeveni u crne majice i traperice.

Posljednji napad koji je poprimio i odlike razbojništva, zabilježen je u ponedjeljak oko jedan sat nakon ponoći kada su dvojica kršitelja zakona na objektu u izgradnji na Slavonskoj aveniji pretukla i pokrala zaštitara tvrtke 'Arsenal Ivezić' 54-godišnjeg Davora G.

Naime, dok je Davor bio u obilasku gradiliša poduzeća 'Manta', mladići su mu prišli i zatražili vode. No ubrzo se žeđ pretvorila u agresiju jer su zaštitara krenuli tući drvenom palicom.

Cilj im je bio, zapravo, ukrasti njegovu Škodu Feliciju zagrebačkih registarskih oznaka u koju su potom utrpali ukradeni bakreni kabel i kompresor, ali su sa sobom odnijeli i Davorove mobitele kako bi ujedno dobili i na vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:20