NOVA AKVIZICIJA

Nestle se probija na tržištu dječje hrane: Za 11,85 mlrd. dolara kupuju prehrambenu industriju Pfizera

ZURICH - Švicarska prehrambena kompanija Nestle kupit će od američkog farmaceutskog diva Pfizera njegovu prehrambenu proizvodnju za 11,85 milijardi dolara i tako pobijediti francuskog konkurenta Danonea u borbi za prevlast na unosnom tržištu dječje hrane, javljaju u ponedjeljak svjetske agencije.

Najveća svjetska prehrambena kompanija Nestle već se smatra pobjednikom u toj utrci s Danoneom, zahvaljujući njezinom 'dubokom džepu' i plaćanju u gotovini.

Kompanija Pfizer Nutrition dio je Pfizera, najveće svjetske farmaceutske kompanije. Prošle je godine ostvarila prihode od 2,1 milijardu dolara, što je 15 posto više nego godinu dana ranije. Očekuje se da će prihodi Pfizer Nutritiona ove godine dosegnuti 2,4 milijarde dolara, te da će tvrtka povećati marže, zahvaljujući velikoj izloženosti tržištima u razvoju.

"Poznate marke i široka lepeza proizvoda Pfizer Nutritiona, kao i njegova prisutnost na tržištima u razvoju, na kojima ostvaruje do 85 posto svoje prodaje, savršeno će upotpuniti našu postojeću proizvodnju dječje hrane", kazao je Paul Bulcke, izvršni direktor Nestlea.

Pfizer je u srpnju prošle godine ponudio svoju proizvodnju dječje hrane na prodaju jer se želi više usmjeriti na svoju osnovnu farmaceutsku proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:06