Nintendo Wii Fit

Wii Fit se lako pospremi ispod kreveta kada ne vježbate

Nintendo ne posustaje u naporima da digne igrače s kauča i natjera ih da vježbaju. Naoko nemoguć zadatak koji su već mnogi pokušali ostvariti Nintendo je uspio riješiti na genijalan i prije svega vrlo zabavan način kreirajući još jednu igru i dodatak za Wii koji ruši sve rekorde prodaje. Ako želite isprobati nešto novo a ne samo natjeravati vanzemaljce i upravljati autima na svojoj konzoli Wii Fit morate isprobati.

Vaganje

U kutiji Nintendo Wii Fita dolazi igra Wii Fit i Wii Balance Board. Isti je najlakše opisati kao kupaonsku vagu i zapravo i funkcionalno uređaj nije daleko od toga. Cijeli koncept Fita temelji se na činjenici da stojite na tom uređaju a Wii mjeri na koji način ga opterećujete. Na kutiji je jasno istaknuto da je maksimalna dopuštena masa 150 kilograma i koliko nam je poznato još nitko u Americi nije tužio Nintendo zbog toga ali smo uvjereni da hoće jer će na neki uvrnut način zaključit da je to diskriminacija debelih ljudi.

Prilikom prvog pokretanja igre (tj. kreiranja novog profila) biti ćete izvagani, morat ćete reći koliko tešku odjeću imate na sebi (da malo blesavo, al dovoljno je odabrati neki od predefiniranih unosa koji asociraju na tešku zimsku, ili laganu ljetnu odjeću). Potom će Wii Fit izmjeriti vaš BMI i obavijestiti vas jeste li debeli ili ne te vam omogućiti da kažete koliko kilograma želite skinuti i za koje vrijeme. Na temelju unesenih podataka za vas će biti kreiran program vježbanja. Naravno, kanite li smršavit ili doći u bolju kondiciju morat ćete svaki dan vježbat sa Wii Fitom i povremeno se čak i oznojit.

Inovativno i više-manje korisno

U praski uređaj funkcionira zapanjujuće dobro i iako smo isprva bili skeptični naspram pedesetak vježbi podijeljenih u četiri kategorije moramo priznati da su vježbe izrazito zabavne i što je najvažnije prilično različite. Vježbe su podijeljene u četiri kategorije: joga, aerobne vježbe, zabavne vježbe ravnoteže i vježbe za jačanje muskulature. Vjerojatno se pitate kako Wii Fit može znati izvodite li vi neku vježbu pravilno ili “varate”. “Znati” ne može, ali koliko smo uspjeli isprobat u par sati igranja itekako dobro procjenjuje što vi radite i koliko kvalitetno odrađujete vježbu. Primjerice, ako je zadatak stajati na jednoj nozi Fit itekako zna stojite li mirno ili pak jedva održavate ravnotežu.

Nintendo Wii Fit nije nikakva magična tableta koju možete popit mjesec dana prije ljetovanja i smršaviti 30 kilograma. No ako ne volite ići u teretanu ili se baviti nekom fizičkom aktivnošću na otvorenom Wii Fit je odlična stvar prije svega zbog činjenice da vas vodi kroz vježbu i omogućava da u svakom trenutku vidite kako i koliko napredujete. Usto, velik broj vježbi čini tjelovježbu zanimljivom i dinamičnom što je dugoročno jako važno jer mnogi odustanu od zacrtanog programa vježbanja već nakon nekoliko dana.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:18