Grand Theft Auto IV - glavni likovi

Brucie - egoist i fitness manijak

Priče i radnje svih dosadašnjih nastavaka Grand Theft Autoa bile su izuzetno kompleksne i dobro promišljene. Iako se uspjeh igrača gotovo u potpunosti svodio na sposobnosti vratolomne vožnje i preciznog pucanja priča je igrala itekako važnu ulogu u igri.

Rockstar nastavlja tradiciju i u ovom nastavku će krvave ulice Liberty Citya (New Yorka) pričati kompleksnu priču u došljacima s Balkana koji sanjaju o novoj budućnosti. Donosimo vam pregled glavnih likova i njihovih uloga u Grand Theft Autou IV.

Related content

Niko Bellic

Glavni lik igre podrijetlom je balkanac u ranim tridesetima koji kao i mnogi dolazi u Ameriku u potrazi za boljim životom. Točnije, u potrazi za boljim životom o kojem mu je pričao njegov rođak Roman i novim početkom. Niko u Ameriku dolazi kao kriminalac sa priličnim iskustvom. Pljačke, ubojstva i krijumčarenja ljudi mu nisu nepoznanica. Kada dozna da su priče o američkom snu samo priče Niko se neće pokolebati već će se vratiti na stare putove, no ovoga puta ne svojom krivicom.

Roman Bellic

Nikin najbliži rođak i glavni oslonac nakon dolaska u obećanu zemlju. Živi u Liberty Cityu već dulje vrijeme i pokušava ostvariti svoje snove. Niki priča o brzim automobilima, prelijepim ženama, novcu, luksuzu i svemu što se poželjeti može, no to su samo njegovi snovi. U stvarnosti živi u malom stanu, vozi taksi i svako malo prekida sa svojom, nimalo atraktivnom curom Mallorie.

Vlad

Za sebe će reći da je velika faca. Da upravlja cijelom četvrti i da ne trpi sranja od nikog. Stvarnost je nešto drugačija. Vlad se bavi sitnim reketarenjem i pokušava se ne zamjeriti krupnijim ribama pokušavajući se istodobno ubaciti u veće igre sa ruskim mafijašima.

Elizabeta

Narkomanka i dilerica sa desetogodišnjim stažem. Ključ njenog uspjeha je ne zabadati nos u tuđe stvari i ubiti ili potplatiti ključne ljude. Svjesna je da joj se kraj bliži. Ta činjenica i sve veća konzumacija narkotika čine je izuzetno paranoičnom i opasnom.

Manny

Čovjek koji je gotovo pa sam izmislio grafite, hip-hop i breakdance te se istaknuo kao jedan od najopakijih gangstera sada je nov čovjek. Njegov cilj i najveća želja je očistiti kvart od droge i pomoći djeci. Kako bi svima pokazao da mislio ozbiljno (jer mu nitko ne vjeruje) snimio je dokumentarac o sebi i svojim naporima i uspjesima.

Brucie

Čovjek koji previše vremena provodi u teretani, previše se bavi automobilima i pridodaje si preveliku važnost. Brucie je glasan, naporan, egoističan i neće propustiti priliku da se pohvali i pokaže koliko novaca ima. Živi životom na visokoj nozi i ima samo najbolje i najluksuznije – automobile, žene i nekretnine.

Little Jacob

Ako trebate oružje Jacob je osoba kojoj se valja obratiti. Podrijetlom sa Jamajke Jacob kao i mnogi drugi pokušava preživjeti u velikom gradu. On to čini prodavajući oružje iz svojeg automobila. U posebno je dobrim odnosima sa Romanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:03