Najbolje horor igre

Ljepota mu nije jača strana

Nije važno volite li ili ne horor igre, no radi se o žanru koji postoji od samih začetaka gaminga i koji se održao do danas uz pomoć mnogih naslova koji su pokušavali (i uspijeli) utjerati strah u kosti igrača. Klasične pucačine u kojima se borite protiv horde nemrtvih spodoba nisu jedini oblik horor igara. Osim avantura zna se pojaviti i pokoji RPG ili kakva mješavina žanrova koju također nije preporučljivo igrati sa ugašenim svjetlima. Donosimo vam nekoliko igara koje su neizostavni dio horor gaminga.

Left 4 Dead

left-4-dead_11.jpg
Ukleta kuća

Svježa igra koju će mnogi proglasiti odveć komercijalnom i mainstream, ali to ne umanjuje njezinu kvalitetu. Zaigrate li ovaj survival horor teško da barem nekoliko puta neće poskočiti u stolici kada na vas navale horde zombija. Same horde i nisu toliko grozne kad se na njih naviknete, ali urlici vještice su naprosto grozni. Njen plač i dernjava se čuju na kilometre i kao što će vam i virtualni suradnici savjetovati – najbolje je ne dirati ju. Atmosfera je zaista sjajna i ako imate iole novije računalo svakako isprobajte L4D.

GL recenzija

Alone in the Dark

alone-in-the-dark_4.jpg
Prilično smo mirni dok čudovište trči prema nama

Alone in the Dark je prva survival pucačina koja se pojavila na PC-ima davne 1992. godine i prema kojoj su nastale mnoge slične igre. Ova moderna, prošlogodišnja inačica nije toliko revolucionarna koliko i prvi nastavak, ali ćete se sigurno dobro zabaviti igrajući ju. Radnja se odvija Central Parku New Yorka gdje se događaju razne neobjašnjive stvari koje ćete vi dakako bez imalo straha (i pameti) istražiti. Pažljivo trošite municiju jer je nikada nema dovoljno.

GL recenzija

Resident Evil 4

Resident Evil 4 - Seljak-zombi
Seljak-zombi

Kada je riječ o bilo kakvim horor igrama teško je zaobići Resident Evil serija koji predstavlja oličene survival horora. Klasična priča o neograničenom broju zombija i jednom junaku sa ograničenom količinom municije u ovoj igri je podignuta na novu razinu i teško da ćete ostati ravnodušni kada se nađete usred zabačenog gradića, a na vas odjednom navali gomila nemrtvih spodoba. Igra je doživjela mnoge verzije, a uskoro nas očekuje i peti nastavak od kojeg se puno očekuje.

GL recenzija

Doom 3

Doom 3 - Ljepota mu nije jača strana
Ljepota mu nije jača strana

Zombiji iskaču iz svake rupe i pukotine ne dajući vam ni sekunde predaha – to bi otprilike bio opis Dooma 3 u kojem možete vidjeti ama baš svaku klasičnu kliše horor scenu iz kakvog osrednjeg filma. Igra je dobra na kratke staze jer brzo dosadi. Oni koji su je igrali e se vjerojatno sa grčem u želucu prisjetiti činjenice da se istovremeno ne mogu koristiti svjetiljka i oružje. Ta “mudra” odluka rezultirala je uglavnom nasumičnim pucanjem iz oružja po vječito mračnim hodnicima.

GL recenzija

The Suffering

The Suffering: Ties That Bind - Glavni junak kada je dobre volje ...
Glavni junak kada je dobre volje ...

Ako postoji igra koja nije namijenjena maloljetnicima, osobama slabijeg srca i onima koji smatraju da su računalne igre odveć nasilne to je definitivno The Suffering (i nastavak The Suffering: Ties that Bind)! Igra je definitivno strašljiva i grozomorna, ali pridjev koji ju najbolje opisuje je – bolesno. Nakon samo pola sata igranja teško je ne zapitati se koji bolesni um je uspio osmisliti ovakvu igru. Morbidne scene, igle, lijekovi, halucinacije, vrištanje, mutanti, umobolnica – ova igra ima sve! Da stvar bude još gora Suffering možete potpuno besplatno dowloadati i pošteno se isprepadati.

GL recenzija

Barrow Hill

Barrow Hill - Dosta neugodno mjesto za lutanje po noći
Dosta neugodno mjesto za lutanje po noći

Ako su vam dosadile pucačine i akcije ova avantura bi vas mogla zainteresirati. Radnja se odvija za vrijeme ljetnog ekvinocija kada noć traje 12 sati i baš taj dan vam se pokvario auto te ste zaglavljeni na benzinskog pumpi usred ničega. Sjajne zagonetke i odlična atmosfera natjerat će vas da odigrate igru do kraja pri čemu ćete se sigurno solidan broj puta prestrašiti iako zombiji ne iskaču iza svakog kuta.

GL recenzija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:34