Left 4 Dead 2

Samo smo bacili bombu i dobili sve zombije na jednom mjestu

Nakon nekih godinu dana od prvog dijela, stigao je Left 4 Dead 2. Čini se prebrzo za jednu sasvim novu igru koja bi donijela značajnije promjene. Može li ubijanje zombija uz neke dodatke biti dovoljno kako bi igra bila dobra i po drugi put ili smo dobili samo ekspanziju koja je predstavljena na malo drugačiji način?

Već viđeno, ali odlično

Prvo što nam je palo napamet kada smo započeli kampanju je: “Pa ovo sam već igrao!”. Naime, nakon odlične uvodne animacije u kojoj likovi bježe kroz grad ubijajući horde zombija, našli smo se u hotelu kroz koji smo trebali pobjeći, no sve je to jako podsjećalo na prošli nastavak. Iako to nikako nije loše, očekivali smo više. Tek kasnije kampanje su uspjele pružiti neke novosti u igri i dokazati nam da se radi o novom nastavku. Kako napredujete kroz igru, pojavljuje se sve više vrsta zombija i time igra svakako postaje dinamičnija i traži od vas različite načine reakcije. Osim onih starih, dodani su i novi boss zombiji koji vas na razne načine pokušavaju zaustaviti, kao što je pljuvanje ili ostavljanje kiseline iza sebe. Kako biste se obranili, na raspolaganju imate pristojan arsenal oružja, a ono što je posebno je korištenje oružja za blisku borbu koja će vas spasiti u mnogim slučajevima. Kao i u prošlom nastavku, u igri se ne nalazite sami. Iako je puno zanimljivije ubijati zombije zajedno s prijateljima, računalno upravljani likovi će svoj dio posla odraditi sasvim lijepo. Jednom kada prođete kroz sve kampanje, zabavu možete pronaći i u multiplayeru. Left 4 Dead 2 nudi neke nove modove koji igru zaista čine zabavnom. Primjerice u Survivor modu će jedna strana bježati dok će druga strana kontrolirati neke od zombi bossova i loviti ih dok će primjerice Realism mod maknuti sve pomoćne indikatore sa ekrana i ostaviti vas bez pomoći ili Scavenge mod gdje ćete trebati postaviti kanistre s gorivom u sredinu mape.

Ljepše

Jedna od promjena koju ćete vjerojatno prvo primijetiti je poboljšana grafika. Sada sve izgleda ljepše, ali ono što još poboljšava dojam je količina detalja kojom su sada nivoi poboljšani. Sve izgleda puno realnije i nećete samo prolaziti kroz iste, već viđene dijelove mapa. Zvuk je također odličan, a to posebno dolazi do izražaja kada počinje veća borba i kada se u pozadini uključuje i glazba. No uz sve dodatke i poboljšanja koja smo vidjeli, i dalje imamo osjećaj kako je ovo mogla biti samo ekspanzija jer sa svakim napadom zombija ćete dobiti osjećaj već viđenog. Ako volite ubijati zombije ili ako niste igrali prvi dio, svakako trebate isprobati Left 4 Dead 2 koji je, unatoč tome što smo očekivali još više, definitivno odlična igra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:37