LEGO Batman 2: DC Super Heroes

    AUTOR:
    • Matej Milohnoja

  • OBJAVLJENO:
  • 01.07.2012. u 10:00

Najnovija LEGO avantura je s nama, a ovaj put dobili smo nastavak Batmana koji čak ima podršku još nekih DC likova koji mu pomažu. Otkako je LEGO ušao u svijet videoigara s ovakvim platformskim avanturama, naigrali smo se svakakvih izdanja kao što su Star Wars, Indiana Jones i sl., a ono što novu inačicu razlikuje od ostalih možete pročitati u nastavku.

Legići…

Teško je objektivno govoriti o igrama iz LEGO serijala jer uvijek nekako zbog nostalgije “navijamo” da igra bude odlična i da će ju jednako željeti igrati i oni stariji kao i oni mlađi. Nažalost što više igara iz serijala izlazi to je više očigledan copy/paste efekt. Naravno svako izdanje donosi neki sebi specifičan element, no u suštini je to razbijanje predmeta, skupljanje komadića i pucanje na određeni high score. Sve to kroz igru jednostavno postane zamorno, ali ovaj puta, moramo priznati da su se developeri svojski potrudili da igra bude što je više moguće raznolika pa krenimo redom…

Priča je koncipirana tako da okupi mnoštvo zlikovaca iz DC svijeta, što samim time povlači činjenicu da je potrebno više heroja da se svi oni zaustave. Tako ćete uz Batmana i Robina imati priliku upravljati herojima poput Supermana, koji je usput rečeno poprilično “overpowered” čime fino preslikava svog stripovskog predloška. Uz to, intenzivno je naglašena upotreba raznih kostima za dva glavna junaka (Batmana i Robina) koji im daju različite moći pomoću kojih se prelazi nivoi, odnosno rješavaju različite zagonetke. Kostima je stvarno pregršt i daju igri dozu raznolikosti. Bit će tu odijela koje vas čine nevidljivima i daju mogućnost rendgenskog vida ili onih sa ultrazvučnim valovima koja mogu lebdjeti i time omogućiti pristup skrovitim lokacijama. Jedina mana kod ovog pristupa je da se uvijek prije određene zagonetke nalazi točka za promjenu kostima, kojeg vi ne birate sami već vam igra daj onaj koji treba za tu situaciju. To je sasvim u redu za mlađe igrače, no bilo bi zanimljivo da sami pokušamo shvatiti što je potrebno za prelaženje određenog dijela jer su zagonetke ionako jednostavne te nećete trošiti više od par minuta u prosijeku na njih.

Related content

Zagonetke uz korištenje kostima nekad zahtijevaju i “izgradnju” određenih objekata od razbijenih LEGO kockica pomoću kojih ćete se ili popeti na višu platformu ili popraviti dio veće cjeline ili nešto već slično tome. Samim time, iako je koncept već itekako poznat, određena razina raznolikosti se pokušava održati u svakom trenutku. Treba svakako spomenuti da igra podržava igranje dvoje igrača preko split-screena (koji je jako dobro odrađen) pa ako imate kontroler, spojite ga i igrajte u dvoje, sigurno će biti zabavnije nego sa (jako, jako lošim) A.I. partnerom. Općenito savjetujemo korištenje kontrolera za igranje igre jer su kontrole na tipkovnici poprilično nespretne pa ćete si poprilično izlomiti prste kod dužeg igranja u komadu.

…su uvijek šareni i zabavni

Kao i svoji prethodnici, igra pršti šarenilom i ima svoj specifičan stil koji nastoji postići, a koji je teško ocijeniti. Kada pogledate slike i/ili video moći ćete vidjeti kako legići izgledaju u igri pa ćete moći vidjeti sviđa li vam se to ili ne. Što se zvuka, odnosno glasova tiče, developeri su izgleda naučili pouku. Naime kada radnja prati neki film onda znate kako se scene trebaju odvijati pa je smiješno kad gledate čovječuljke koji to rade isključivo gegovima. U prvom Batmanu radnja je bila originalna, odnosno nije bilo nikakvog predloška za same scene pa je čisto neverbalna komunikacija izgubila veliki dio svoga humora. Sada likovi pričaju, a glasove im daju ljudi koji su to činili u animiranim serijama iz 90-ih pa je samim time i igra dobila onu “vibru” koju je prethodnik htio da ima.

Nažalost, novog Batmana možemo preporučiti samo onim mlađim igračima jer igra jednostavno nije dovoljno izazovna za starije igrače koji očekuju nešto više. Naravno uvijek su dobrodošli i oni koji se žele prisjetiti nekih starih dana kada je život bio jednostavniji, a legići su bili najbolji izvor zabave.

Izdvajamo