Need for Speed: Hot Pursuit

    AUTOR:
    • Ivan Jurišić

  • OBJAVLJENO:
  • 23.11.2010. u 12:00

Stigao je i novi nastavak Need for Speeda. Ovaj puta će se na vašim računalima odvijati ilegalne utrke, a s njima dolazi i policija. Napokon smo dočekali povratak policije u serijal bez koje NFS jednostavno nije isti. Kako nas se nova igra dojmila, pročitajte u nastavku.

Related content

Bijeg ili lov

Igra vas smješta u Seacrest county, okrug u kojem ćete razviti vašu karijeru. Preuzet ćete ulogu vještog vozača koji će sudjelovati u raznim utrkama, koji će bježati od policije i uništavati automobile pa čak i isprobavati nove automobile kada počnu stizati ponude. Kako se radi o arkadnoj igri, budite spremni na zalijetanje automobilom u ograde i odbijanje, vožnju kroz zavoje pri punoj brzini i neuništivost vaših vozila. No to nije ništa loše ukoliko znate o kakvoj igri se radi. Utrkivanje je zanimljivo, no brzo postaje dosadno budući da je svaka utrka odrađena na isti kalup. Pobjeđivanjem i izvođenjem raznih ludosti na cesti ćete dobivati bodove, otključat ćete neki novi auto, odabrati mu boju za sljedeću utrku i pokušati odvoziti najbolje što možete. Ovo sve postaje daleko zabavnije kako napredujete kroz igru i postajete traženiji. Policija vas počinje loviti, veća je gužva na cestama i sigurni smo da ćete neke staze morati ponavljati više puta kako biste osvojili zlatnu medalju.
Onaj drugi dio igre nam je bio mnogo zabavniji – preuzimanje uloge policajca, odnosno presretača. Policijska vozila su zaista moćna i uređena su specijalno za postizanje najvećih brzina. U ovoj ulozi vaš je zadatak vježbati brzu vožnju, zaustavljati brze automobile i sprječavati ilegalne utrke. Osnovni način zaustavljanja drugih vozila je zabijanje u njih. Svaki automobil iznad sebe ima indikator štete, a na vama je da ga spustite na nulu, odnosno uništite. No najzabavniji dio je onaj kada vaš automobil postaje oružje i dobiva pomoć. Tako ćete preko radija moći pozvati druge policijske automobile koji će postaviti blokadu na cesti, moći ćete postaviti šiljke iza sebe, koristiti EMP kako biste kratko onesposobili automobil, a na kraju ćete čak imati i pomoć iz zraka u obliku helikoptera.
Sve ovo dobiva jednu sasvim novu razinu ukoliko Hot Pursuit zaigrate preko Interneta s prijateljima. No nažalost, iako stalno napredujete kroz karijeru, postajete bolji policajac, odnosno traženiji bjegunac i dobivate nova vozila, sve utrke s početka se počinju ponavljati. Jednom kada isprobate sve metode bijega, oružja i kada pronađete prečace po stazama, sve postaje dosadno i već sto puta viđeno.

Zahtjevno

Need for Speed: Hot Pursuit izgleda lijepo – vozit ćete se po raznim stazama od mora do pustinja i planina, po svim vremenskim uvjetima, po noći i po danu. Modeli automobila su odlični i detaljni. No za ovo će vaše računalo platiti cijenu budući da je igra poprilično zahtjevna. Ukoliko mislite sve postavke staviti na najveće, preporučujemo da pažljivo pogledate sistemske zahtjeve kako se ne biste razočarali. Postavljene kontrole na tipkovnici i nisu baš najpraktičnije stoga vam savjetujemo da si prije početka igre namjestite tipke onako kako vam najviše odgovaraju. Ukoliko imate kontroler, igranje će vam biti uvelike olakšano.
Ako volite utrkivanje i automobile, sigurni smo da ste već upoznati s ovim serijalom i da ste zaigrali barem jednu od NFS igara. Ako vam je pri tome nedostajala policija u cijeloj priči, Need for Speed: Hot Pursuit je igra koju morate zaigrati, barem nakratko, jer nema veće zabave nego zaustaviti prijatelja koji vas pokušava prestići, samo postavljanjem šiljaka na cestu.

Izdvajamo