Penguin Farmer (Pingvin Farmer)

    AUTOR:
    • Miroslav Džoić

  • OBJAVLJENO:
  • 26.10.2009. u 08:22

Svijet se bori s glađu, a u pomoć priskaču polarni pingvini, koji su odlučili odlediti zaleđena polja sjevernog i južnog pola te na njima stvoriti zelene oaze vrtova za uzgajanje raznog povrća. Priskočite u pomoć i vi, napravite svoj vrt, učinite ga najatraktivnijim na oba pola i uzgojite što više povrća.

Čupam pa sadim

Pingvin farmer je još jedna besplatna “browser-based” igra, dakle da biste igrali potrebno je posjetiti stranicu igre, napraviti korisnički račun i spremni ste. Kao što smo već najavili, igra je dostupna i na hrvatskom jeziku. Na početku imate na raspolaganju jedan vrt, dvije vrste povrća te par pingvin dollara. Dakle, sadite sjemenke u vaš vrt, zalijevate ih, čekate određeno vrijeme da povrće sazrije i nakon toga poberete plodove vašeg teškog rada. Različito povrće treba različito vrijeme da sazrije, isto tako neko povrće daje više plodova, a neko manje. Plodove možete ponovno zasaditi i tako povećavati vaše zalihe ili ih pak možete prodavati vašim kupcima, razmjenjivati ih na tržnici s drugim igračima ili ih prodavati na Pingvin tržnici za Pingvin dollare. Za Pingvin dollare možete kupovati dodatno sjeme na Farmi ili dekoracije za vrt kod Starih Pingvinića ili možete plaćati uklanjanje ledenih kocki, kamenja i sl. iz vašeg vrta da bi oslobodili više prostora za sadnju. Dekoracije za vrt služe da biste privukli više kupaca u vaš vrt. Možete posjetiti i Kongresni centar, gdje možete sudjelovati u natjecanjima svaka 2 tjedna. Sudjelujete tako što pošaljete količinu povrća koju vi odaberete i ako osvojite prvo, drugo ili treće mjesto, osvajate specijalne poklone i postotak od donacija. Možete i posjećivati vrtove drugih igrača kroz Galeriju grada ili vidjeti statistiku u Gradskoj vijećnici. Sve navedene lokacije se nalaze u Južnom selu, do kojeg će vas odvući vaši psi, a da biste posjetili Sjeverno selo, koristiti ćete Autobusno stajalište u Južnom selu. U sjevernom selu možete kupiti i urediti moto skije pomoću kojih možete putovati između sela ili možete posjetiti Pingvin laboratorij u kojemu možete istražiti nove tehnike zalijevanja i nove komposte za brže uzgajanje biljaka. Kako napredujete tako ćete moći saditi više različitog bilja, pridruživati će vam se pomoćnici koji će vam olakšavati rad, otključavati ćete razne lokacije itd.

Za najmlađe

Pingvin farmer je šarena i vesela, odnosno jednom riječju gay (engl. gay = radostan, šaljiv, šaren, vedar, veseo) igra. U odnosu na druge browser-based igre donosi podosta sadržaja, odnosno podosta klikanja. Ako volite browser-based igre, a niste mlađeg uzrasta ipak zaobiđite ovu igru, jer je namijenjena najmlađim igračima. Vesela grafika i jednostavnost će zasigurno zabaviti one za koje je namijenjena.

Izdvajamo