SPEKTAKL NA ŠALATI

FOTO Nina Badrić pjevala himnu, Ivo Karlović bacao pak... Samo su Medvjedi zakazali

 Damir Krajač/CROPIX

Curtis Fraser kaže da vjerojatno nikada u životu neće doživjeti bolji hokejski ambijent. Šalata, „tamo gde su španali naši stari“, zimski klasik uz pivo, kuhano vino i kobasice. Dah svakog od pet tisuća posjetitelja ocrtava se na svjetlu moćnih reflektora, ali borbeni poklič „hoćemo pobjedu“ još jednom ostao je neuslišan.

Medveščak u petom kolu međurunde nije uspio doći do druge pobjede. Vodeći Vienna Capitalsi, koji nezadrživo jure prema broju jedan uoči doigravanja, gubili su ove sezone u pulskoj Areni i Domu sportova. Na Šalati su ih dočekali neki drugi „medvjedi“, igrači kojima su ruke sve češće na koljenima, a puls često ubrzaniji od onoga navijača. Roster je tanak, a kada još i pouzdani Ouzas primi gol s plave linije, bolje od minimalnog poraza 1-2 ne ide.

- Čak sam i iznenađen što smo parirali Bečanima. Vidljivo je da nam hitno trebaju pojačanja - rekao je predsjednik kluba Damir Gojanović.

Marty Raymond ni ovoga puta nije ponudio mnogo toga novoga. S Jupitera je jasno da mu trebaju pojačanja, i to barem dva, prioritetno netko tko će zabijati. „Last minute“ aranžmani znaju biti riskantni, ali mogu ponuditi i ljetovanje iz snova. Medveščak je u prvoj sezoni uoči doigravanja pogodio s dovođenjem MacAulaya. Navijači ovoga puta čekaju dva binga, a predsjednik se nada da mu skauti neće dovesti još jednog Boucharda.

Izvori iz kluba govore da su pipci pušteni na sve strane i da je napadački kapitalac, unatoč Gojanovićevu uvjeravanju da imena još nisu poznata, blizu potpisa. Što prije, to bolje jer novom čovjeku treba dati vremena da nauči gdje je što u Domu sportova. Da, bit će dovoljno da se nauči snalaziti samo u jednoj dvorani, jer „medvjedi“ će se napokon vratiti u svoj jedini, pravi dom. Bilo je i vrijeme.

EBEL, 5. kolo međurunde:

Medveščak – Vienna Capitals 1-2

Redoslijed: 1. Vienna Capitals 14, 2. Linz 8, 3. Medveščak 6, 4. Graz 6, 5. Klagenfurt 5, 6. Villach 4

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:58