MENADŽER TJEDNA

ANTE MANDIĆ (IN2) Uspješno preslaguje jednu od najvećih domaćih softverskih kompanija, proširio se od Londona do Singapura

Ante Mandić
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Što je postigao?

IN2, jedna od najvećih domaćih softverskih grupacija, prošlog je tjedna presložila portfelj – jednu su tvrtku kupili, a drugu prodali. Grupacija Ante Mandića prošlog je tjedna kupila zagrebačku tvrtku Pardus, koja nudi softverska rješenja za upravljanje laboratorijima te održavanje i pretragu profila DNK koja koriste pojedine policije. Istovremeno je IN2 prodao svoju tvrtku IN2trace, specijaliziranu za razvoj softverskih rješenja u području serijalizacije, indijskoj kompaniji ACG Systems.

Zašto je to važno?

Prodajom jedne i kupnjom druge tvrtke IN2 se prilagođava uvjetima na tržištu. Specijalnost Pardusa su softverski alati tvrtke Prolifics, pod brendom Panther, na kojima se temelje “neki od najzahtjevnijih informacijskih sustava u Hrvatskoj”. IN2 je dobio s Pardusom stručnjake koji mogu raditi s nekim od ključnih IT sustava na domaćem tržištu. Prema ugovoru s Indijcima, prodajom IN2tracea IN2 je prodao samo prava na imovinu i intelektualno vlasništvo tvrtke u području softvera za serijalizaciju u farmaceutskoj industriji, a zadržao intelektualno vlasništvo nad softverom u drugim područjima.

Kako posluje?

IN2 grupa zapošljava više od 600 ljudi u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Albaniji u kojima ima ukupno 13 tvrtki. IN2 je osnovan 1992., a s preuzimanjem drugih tvrtki započeo je 2007. akvizicijama varaždinske Igee, zagrebačkog InfoOpusa i pulskog Grada. Četiri godine kasnije preuzima osječki Lab-net, a 2014. beogradsku Actaviju.

Što će učiniti u budućnosti?

IN2 grupa planira širenje i na regionalnom i na globalnom tržištu, u čemu će im pomoći i preuzimanje Pardusa, ali i nastavak poslovanja u segmentu području serijalizacije, čemu će pridonijeti i nedavno osnovane podružnice u Londonu i Singapuru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:34