KOD IVANJE REKE

IKEA NAPOKON STIŽE U ZAGREB Radovi vrijedni 100 milijuna eura počinju u ožujku!

 Calvin Teo / Wikimedia Commons

ZAGREB - IKEA je podnijela zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj na istočnom izlazu iz Zagreba kod Ivanje Reke u općini Rugvica, očekuje kako će građevinski radovi početi tijekom ožujka/travnja 2013., otvorenje godinu dana nakon početka izgradnje, a ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura.

Iz IKEA-e Hrvatska priopćili su kako su jučer službeno podnijeli zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj.

Tako su konačno, napominju iz te tvrtke, riješene sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje na kojima su dugi niz godina intenzivno radili.

Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njezinu pravomoćnost, pa očekuju kako će građevinski radovi početi tijekom ožujka/travnja 2013.

Otvorenje svoje prve robne kuće u Hrvatskoj očekuju godinu dana nakon početka izgradnje.

Napominju i kako će 2013., osim same izgradnje robne kuće, obilježiti i intenzivno zapošljavanje budućih zaposlenika. Najavljuju kako će tijekom cijele godine kontinuirano otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti šest mjeseci pred otvorenje same robne kuće kada očekuju zapošljavanje do 200 djelatnika.

U konačnici u robnoj kući IKEA raditi će oko 350 zaposlenika, a ukupna investicija tvrtke IKEA u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:21