PROIZVODI SE NA KRKU

POSTAO VELIKI HIT U HRVATSKOJ Zdrav sladoled nema glutena, ni šećera, ni laktoze

Sada i oni koji paze na liniju, ali i oni sa zdravstvenim problemima mogu uživati u sladoledu po cijeni od 15 kuna (čašica od 120ml) ili pak u velikom pakiranju od 450ml koje košta 35 kuna.
 Gelati d’Oro

Pažnju na domaćem tržištu već neko vrijeme privlače proizvodi male krčke tvornice ledenih slastica – 'Frigus Vecle' iza koje već dulje od jednog desetljeća stoji poduzetni Krčanin Dalibor Jurina, piše Novi list.

Sladoledi iz njegove robne linije 'Gelati d'oro' posljednjih su godina postali poznata tražena roba, najprije na njegovu rodnom otoku, a potom i u znatno širem, sad već nacionalnom okružju.

Proizvodi iz ove male krčke sladoledarske tvrtke pažnju domaće javnosti posebice su na sebe skrenuli nakon što je iz Jurininog pogona pred oko godinu dana na tržište izašla prva linija potpuno prirodnih sladoleda – u kojemu se bez straha i grižnje savjesti sad smiju počastiti ne samo oni koji paze na svoju liniju, već i mnogi kojima zbog zdravstvenih razloga oni konvencionalni sladoledi do sad nisu smjeli biti ni u primisli.

Sada svi mogu u njima uživati po cijeni od 15 kuna (čašica od 120ml) ili pak u velikom pakiranju od 450ml koje košta 35 kuna. Zdrave sladolede možete trenutno kupiti u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Dubrovniku, pa čak i Pragu.

– Radi se o cijeloj novoj paleti sladoleda koji su bezglutenski, bez šećera ili laktoze odnosno stopostotno prirodni proizvodi. Upravo ta linija, obzirom da sam prvi i zasad jedini proizvođač takvih sladoleda, zapela je za oko mnogima pa stoga i ne čudi da je upravo taj segment naših proizvoda iz dana u dan sve prisutniji diljem Lijepe Naše, mahom kroz mrežu trgovina zdrave prehrane - priča Jurina koji priznaje da se glas o njegovoj prirodnoj proizvodnoj liniji brzo pronio i izvan granica naše zemlje zbog čega mora početi razmišljati i o ponešto ozbiljnijim načinima njihove distribucije, posebice izvan granica Hrvatske.

– Sladoledi koje proizvodim osnovnu sirovinu i bazu 'vuku' iz jedne talijanske tvornice s kojom surađujemo od prvog dana. Ipak, ovi prirodni sladoledi koje proizvodim tek oko godinu dana i koji polako, ali sigurno postaju pravi hit, objašnjava nam Jurina, mojih su ruku, znanja i iskustva djelo. Recepti koje sam razvio moji su, ali su baze za takav sladoled, a koje moraju biti potpuno prirodne i koje moraju sadržavati rižino ili pak brašno rogača, biljna vlakna i brojne druge sirovine u kojima nema i ne smije biti ni tragova umjetnih emulgatora, sve upravo iz te talijanske tvornice koja je prilično jaka upravo u tom vidu prirodne proizvodnje - priča Jurina pa dodaje kako je, osim sladoleda koje proizvodi, 'autor' i dobrog dijela strojeva uz pomoć kojih stvara i pakira, a koje su od njega već otkupili i neki drugi proizvođači 'ledenih slastica'.

Prirodnu liniju njegovih sladoleda čine oni uključeni u tzv. 'Natura' liniju, a koju nose sladoledi proizvedeni od čokolade, lješnjaka, jagode i vanilije. Druga je pak također prirodna linija ona nazvana 'Special'. Nju čine čokolada i vanilija vegan, šumsko voće koje je proizvedeno bez šećera te pistacija – bez laktoze i šećera.

Sve vrste tog našeg prirodnog sladoleda certificirano su bez glutena, što po svakoj turi proizvedenog sladoleda kontrolira nadležni Zavod za javno zdravstvo, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 16:23