MEĐUNARODNI NATJEČAJ

Talijani grade novi kontejnerski terminal u riječkoj luci vrijedan 70 milijuna eura

Rijeka, 170412.Danas je u Luckoj upravi Rijeka potpisan ugovor o gradnji novog kontejnerskog terminala na Zagrebackoj obali.Kontejnerski terminal ce se zvati Zagrebacko pristaniste i jedna je od najvaznijih komponenti Rijeka Gateway projekta ciju ce prvu fazu izgradnje poduprijeti kredit Svjetske banke, dok bi se druga faza trebala financirati privatnim ulaganjem i javno-privatnom partnerstvu.Ugovor sa strane Lucke uparave Rijeka potpisao je ravnatelj Bojan Hlaca, a sa strane ponudjaca za projektiranje i izgradnju kontejnerskog terminala poslovne udruge iz Italije i Hrvatske: JV Construction co. Italy, Grandi Lavori Fincosit spa. Italy, Impresa Construzioni Giuseppe Maltaurospa. Italy i Osijek Koteks dd Hrvatska.Na slici: Bojan Hlaca Ravnatelj Lucke uprave - treci slijeva sa graditeljima projekta Giovanni Doletta, Salvatore Sarpero, Oriana Contadin Boscolo i Vlado Horvatek.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Konzorcij talijanskih građevinskih tvrtki u partnerstvu s Osijek Koteksom preuzima 70,58 milijuna eura vrijednu investiciju u riječkoj luci.

Na međunarodnom natječaju oni su izabrani za partnera u izgradnji novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali u dužini od 400 metara čime naša najveća luka povećava svoje kapacitete u prekrcaju kontejnera na pola milijuna teu-a godišnje i postaje najveća kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu.

Predstavnici talijanskih tvrtki potpisali su danas u rijeci ugovor kojim se obvezuju da će novi terminal izgraditi do 2017.godine.

Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave Bojan Hlača, Salvatore Sarpero za tvrtku "Grandi Lavori Fincosit", za tvrtku "Nuova Co. Ed. Mar." Oriana Contadin Biscolo, a za tvrtku "Impresa di Costruzioni Giuseppe Maltauro" Giovanni Dolcetta Capuzzo, te Vlado Horvatek ispred Osijek Koteksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:11