Priprema se i za Zagrebačku burzu

VELIKI POSAO JAKE ANDABAKA Prije devet godina Grcima prodao udjel u Suncu za 90 milijuna eura, a sada ga vraća za duplo manje novca

Jako Andabak
 Neja Markicevic / CROPIX

Jako Andabak je potvrdio da preuzima natrag udjel koji u Sunce koncernu od 2008. ima grčki fond Marfin, te procjenjuje da bi taj proces trebao biti dovršen do polovice lipnja.

Informaciju o otkupu danas je objavio Poslovni dnevnik, a Andabak nam kaže kako je to planirao već dulje vrijeme te je sada u toku prikupljanje sredstava, a u “opciji su različiti izvori financiranja”.

“Ne sumnjam da ćemo uspjeti prikupiti sredstva”, rekao je Andabak, koji je potvrdio da se radi o 43 milijuna eura i da planira izlazak na Zagrebačku burzu.

Andabak je 49,99 posto Sunce koncerna prodao grčkom fondu 2008., a o tome je u intervjuu za Jutarnji rekao:

“Bio sam na nogometnoj utakmici u Londonu, igrao je Arsenal. Tamo se pojavio posrednik za taj grčki fond koji je tražio prilike za investiranje. Pitao me jesam li zainteresiran za prodaju. Moj je stav uvijek bio da mogu prodati biznis za dobru cijenu. Sve to događalo se neposredno uoči globalne krize. Zaključili smo kupoprodaju i 90 milijuna eura nam je uplaćeno 2. kolovoza 2008. godine, taman prije nego što je sve krenulo nizbrdo s recesijom. Samo koji tjedan kasnije sigurno ne bi bilo ništa od tog posla. Marfin je kupio 49,99 posto Sunce koncerna. Ugovor je bio takav da ostajem većinski vlasnik i sa svojim timom nastavim voditi tvrtku.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:57