OBJAVA S BURZE

ZA TVORNICU ŠEĆERA VELIKI INTERES ULAGAČA Viro potvrdio da preliminarno pregovara s više strana

Iz Vira ističu kako do trenutka izdavanja ove obavijesti Viro tvornica šećera nije zaprimila niti jednu ponudu potencijalnog strateškog partnera.

ZAGREB - Viro tvornica šećera izvjestila je putem Zagrebačke burze da je u preliminarnim razgovorima s više zainteresiranih strana koje su pokazale interes za ulaganje u tvrtku.

"U strateškom razmatranju budućnosti, radi zaštite najboljih interesa Viro tvornice šećera i njegovih dioničara, razmatramo razne opcije te smo u preliminarnim razgovorima s više zainteresiranih strana koje su do sada iskazale interes za ulaganje u Društvo", navodi se u obavijesti Vira.

Napominju i kako je Nadzorni odbor odobrio Upravi da zainteresiranim ulagačima omogući dubinsko snimanje poslovanja društva.

Pojedini od tih ulagača već su proveli dubinsko snimanje, a neki od tih postupaka su još uvijek u tijeku.

Uprava Vira pozdravlja zanimanje uglednih međunarodnih kompanija za sklapanje strateškog partnerstva s virovitičkom šećeranom te izražava uvjerenje kako će ulazak snažnog partnera u vlasničku strukturu doprinijeti dugoročnoj stabilnosti i održivosti proizvodnje šećera u Hrvatskoj.

Iz Vira ističu kako "do trenutka izdavanja ove obavijesti Viro tvornica šećera nije zaprimila niti jednu ponudu potencijalnog strateškog partnera".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:01