NAJVEĆA KRIZA NOVE VLASTI

Tomislav Karamarko za novi Globus: Ova Vlada će postojati dok ja u nju vjerujem!

 Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

- 'Ja sigurno neću biti član Vlade u koju ne vjerujem. Ova Vlada će imati moju podršku dok god budem smatrao da postoji i najmanja mogućnosti da se sva razmimoilaženja konstruktivno riješe, rekao je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade za novi broj Globusa, koji na kioscima možete pronaći od srijede.

- Osobno mi je u životu i u politici najvažnija vjerodostojnost. Zato se i za vrijeme pregovora o Vladi nisam libio ustati od stola i reći da nemam problema ići u oporbu, ali da neću pogaziti svoje principe i surađivati s onima koji su uništili državu do temelja", pojasnio je Karamarko u pisanom odgovoru na postavljeno pitanja svih pitanja: Može li ova i ovakva hrvatska vlada opstati?

EPH

- U slučaju Lozančić premijer je pokazao koliko je ovisan o Karamarku i HDZ-u. Da se ne bi izblamirao, nagovorio je Lozančića da podnese ostavku, ali mu je morao obećati drugo radno mjesto. Kad je shvatio da se doveo u bezizlaznu situaciju, molio je Karamarka za pomoć, kaže Karamarkov bliski suradnik

- Preslaganje prvenstveno ovisi o ponašanju MOSTa i Bože Petrova. Ako Petrov prestane neuspješno pokušavati svoj i rejting MOST-a popravljati preko leđa HDZ-a, onda je to manje vjerojatno. Ali ako se MOST nastavi ponašati kao Vlada u Vladi, onda ništa nije isključeno, otvoreno prijete iz HDZ-a.

U HDZ-u nikako ne mogu oprostiti premijeru što niti jednog savjetnika nije mogao naći u HDZ-u. Otvoreno se pitaju koji su njegovi kriteriji za izbor savjetnika 'budući da su to dosad bili ljudi ili iz Josipovićeva ureda ili iz Milanovićeve Vlade”.

CIJELI TEKST I BROJNE DRUGE ZANIMLJIVE TEME PROČITAJTE U NOVOM BROJU GLOBUSA!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:19