UOČI DERBIJA

Navijački neredi u Mostaru, 38 privedenih

 Feđa Krvavac

Policija u Mostaru privela je u subotu 38 nogometnih huligana koji su se na nekoliko lokacija međusobno sukobili, razbijali ugostiteljske objekte i trgovačke radnje prije susreta Premijer lige BiH između Zrinjskog iz Mostara i Željezničara iz Sarajeva, potvrdili su iz službenog izvora.

Prvi veći sukob dogodio je oko 11 sati kada je skupina od 50-ak mladića koji su se identificirali kao navijači Željezničara došla do kafića s navijačima Zrinjskog "Ultras puba" u zapadnom dijelu Mostara, te napala nekolicinu osoba koje su se nalazile unutar ugostiteljskog objekta. Ovaj ugostiteljski objekt je uništen u cijelosti, a oštećena su i četiri vozila, rekao je načelnik krim odjela MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak. Napadači su se nakon napada udaljili prema istočnom, većinski bošnjačkom dijelu grada.

Nedugo nakon toga skupina navijača Zrinjskog je u istočnom dijelu Mostara napala goste u jednome kafiću i trgovini, te su razbijali stakla i uništavali inventar. Nakon policijske intervencije identificirano je više izgrednika, a policija ih je 38 privela.

Iz preventivnih razloga zabranjen je organizirani dolazak autobusa sa 150 navijača Željezničara koje je policija vratila natrag u Sarajevo.

U gradu je raspoređeno više policijskih ophodnji, najviše u središnjem dijelu grada koji je nekada bio ratna crta razdvajanja između Hrvata i Bošnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:22