TRAGEDIJA U ŠKABRNJI

Djevojčica (14) ubijena u igri iz automatske puške

Četvero mladih u škabrnjanskom zaseoku Ivkovići igralo se oružjem u garaži. 19-godišnjak je prilikom premještanja puške ispalio hitac koji je 14-godišnjakinju pogodio u glavu i na mjestu je usmrtio
Zadar, 200210.U selu Skabrnja pokraj Zadra pronadjena je mrtva 15-godisnja djevojka. Uzrok smrt zasad nije poznat. Policijska istraga je u tijeku.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lučić / CROPIX

ZADAR - Učenica osmog razreda iz Škabrnje koja je je u subotu oko 14 sati pronađena mrtva u automobilu u garaži kuće rođaka u škabrnjanskom zaseoku Ivkovići ubijena je nesretnim slučajem automatskom puškom koju je u garažu donio 17-godišnjak.

Naime, kako je utvrđeno očevidom koji je završio u subotu u kasnim večernjim satima, četvero mladih u dobi od 14, 17 i 19 godina u subotu oko podne sastalo se u garaži gdje je 17-godišnjak donio nesastavljenu automatsku pušku za sada neutvrđenog porijekla i vlasnika.

Nakon što su je sastavili ispalio je jedno streljivo u zrak odloživši potom pušku na zadnje sjedište u vozilo marke Zastava Yugo koje je bilo smješteno unutar garaže te su svi četvero sjeli u vozilo.

Oko 13,55 sati, devetnaestogodišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo, koje je četrnaestogodišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo.

- Prema devetnaestodišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja“, a prema sedamnaestogodišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" - priopćeno je iz zadarske policije nakon izvršenog očevida kojeg su na mjestu nesreće provodili policijski službenici PU zadarske i istražni sudac županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević.

Tijelo smrtno stradale prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Zadru, gdje će po nalogu istražnog suca, tijekom ponedjeljka biti izvršena obdukcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:43