HEROJSKI ČIN

SMRT HEROJA ZGROZILA SVIJET Dječak zatučen ciglom dok je branio sestru od silovatelja

 Facebook

Grad Richmond u američkoj saveznoj državi Virginiji zavijen je u crno nakon zvjerskog zločina u kojemu je život izgubio hrabri dječak.

U četvrtak oko 18:30 sati Martin Cobb (8) se igrao sa svojom sestrom (12) pored željezničke pruge koja prolazi blizu njihove obiteljske kuće u Richmondu. Približio im se nepoznati mladić.

Prvo je Martinovu sestru našamarao, a zatim ju je počeo silovati. Dječak je hrabro pokušao otjerati napadača, no divljak je zgrabio ciglu i svom je silinom bacio ravno u Martinovu glavu. Zadobio je izrazito teške ozljede i na mjestu je pao mrtav.

Napadač je zatim Martinovoj sestri priprijetio da će ubiti i nju usudi li se nekome reći što joj se dogodilo. Pobjegao je s mjesta zločina, a potpuno gola djevojka sva je u krvi vrišteći otrčala po pomoć. Netko je nazvao policiju, koja je na mjesto događaja stigla brzo, ali za malog Martina je bilo prekasno pa je samo utvrđena njegova smrt.

Ime njegove sestre nije objavljeno, ali poznato je da se od ozljeda, ali ponajprije psihičkog šoka, trenutno oporavlja u bolnici. Policiji je u strahu od silovatelja i ubojice prvo dala krivi opis njegovog izgleda, ali snage reda su ga u konačnici ipak uhvatile. Očekuje ga optužnica, ali prije toga i psihijatrijska evaluacija.

Nekoliko sati nakon brutalnog zločina u Richmondu su se počeli okupljati susjedi i članovi šire Martinove obitelji. Gotovo da nije bilo osobe koja nije suzu pustila, ali sve su potpuno zasjenili bolni krikovi Martinove majke.

'Bio je samo nevino dijete, jako sretno dijete. Volio je svoju mamu. Bio je mamin sin. Moje čedo', kazala je u petak potpuno shrvana majka.

'Imao je hrabrosti braniti sestru kao da je odrastao muškarac. Ona je danas živa zbog njega', kazao je susjed Sudan Audu.

U Richmondu su na više lokacija cijelog vikenda organizirane molitve za ubijenog Martina, kojega sada čitav grad naziva svojim herojem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:33