TUGA U PARKU MLADEŽI

FOTO: SPLITU BJEŽI EUROPA, A INTERU OSTANAK U LIGI Velike pobjede Istre i Cibalije

Vinkovčani su upisali super-važnu pobjedu s kojom su se priključili Interu i zadru na 32 boda. S druge stra, Splićani su napravili veliki korak nazad u borbi za Europu
 Emica Elvedji / CROPIX

Bespoštedna borba za Europu u MAXtv Prvoj ligi dodatno je zakomplicirana u pretposljednjem kolu, a drama će do samoga kraja biti i na začelju. Split je svoju euro-težnju kompromitirao domaćim porazom od Istre, Cibalia je slamku spasa ulovila unatoč bizarnoj i krajnje čudnoj pogrešci vratara Matkovića, a u nevažnoj utakmici Zagreb je u Koprivnici nokautirao Slaven Belupo.

Cibalia je “biti ili ne biti” bodove protiv Intera ulovila već nakon 13 minuta, nakon što je Frane Vitaić realizirao jedanaesterac kojeg je sam izborio. U šesnaestercu ga je s leđa srušio Ivan Herceg. Vitaić je nekoliko minuta ranije mogao zabiti i iz igre, ali je glavom s nekoliko metara nakon Pavličićevog ubačaja pogodio gredu.

Matkovićeva glupost

Samo pet minuta nakon pogotka, Vinkovčanima je sve zakomplicirao vratar Mladen Matković. Umjesto da na vrijeme istrči na Antu Budimira, on se prvo krenuo vraćati prema golu, pa se predomislio i ipak odlučio startati na Interovog napadača. Bila je to krajnje neobična i neopravdana intervencija, a budući da je bio zadnji igrač obrane, sudac Bebek pokazao mu je crveni karton.

Inter iz dodijeljenog slobodnog udarca nije zaprijetio i trebalo mu je još dobrih 20 minuta da prvi put zapuca prema vratima Cibalije. Učinio je to Milardović, no šut je bio bezopasan.

Iako su Zaprešićani u nastavku očekivano opsjedali gol pričuvnog vratara Paradžikovića, Cibalia je zadržala sva tri boda, s kojima su se izjednačili s Interom i Zadrom (sutra gostuje na Kantridi).

Bez najboljeg igrača Ante Rebića te u trenerskom debiju Gorana Sablića, RNK Split u prvom poluvremenu protiv Istre nije pokazao dovoljno jake argumente za borbu za europoziciju. Najbolju je šansu u toj dionici imao Ivan Baraban, koji nije iskoristio lošu reakciju gostujućeg vratara Ježine nakon udarca Ante Ercega.

Opušteni ‘pjesnici’

Puljani su u nastavku bili mnogo konkretniji te dominaciju okrunili u 77. minuti, kada je nakon prvog vlastitog udarca, a potom i vratnice Woona, za pobjedu zabio Tomislav Havojić.

Slaven Belupo i Zagreb nisu odlučivali ni o čemu, s obzirom da je prvima izmakla Europa, a potonji su već ispali iz lige (osim ako o prvoligašima ponovno ne odluče makinacije s licencama). Opuštenost je negativno djelovala na jučer prilično šeprtljavu obranu Koprivničana, a pozitivno na momčad koju još uvijek vodi Ćiro Blažević: u pobjedi 3-0 dva je gola zabio Besart Abdurahimi, a jedan Lovro Medić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 05:10