UMJESTO ŠIRIĆA

Kreće bitka za 44 milijuna kuna: HNS kandidira Šukera za dopredsjednika HOO-a

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Hrvatski nogometni savez želi se aktivnije i s daleko jačim utjecajem uključiti u rad Hrvatskog olimpijskog odbora. U Kući nogometa kažu “mi smo 46 posto sporta u Hrvatskoj i imamo pravo sudjelovati u kreiranju njegove budućnosti”.

Na Izbornoj Skupštini, koja je odgođena, HNS će za predsjednika ponovno podržati Zlatka Matešu, bude li ga služilo zdravlje, a tražit će da se na mjesto dopredsjednika izabere Davor Šuker. U prošlom sazivu član Vijeća HOO-a bio je Željko Širić, jedno vrijeme dopredsjednik HNS-a, no on je ostao bez te funkcije nakon uhićenja u prosincu prošle godine.

Sada HNS ima veće ambicije, Davor Šuker predestiniran je za dopredsjednika najvišeg sportskog tijela u zemlji. To bi svakako i produbilo odnose “olimpijaca” i krovne nogometne organizacije koji su i do sada bili dobri, ali se to uglavnom svodilo na komplimente koje su si udjeljivali. Udruže li snage, mogli bi napraviti i štogod više za nogomet u državi.

Članove Skupštine HOO-a čini šarolika paleta ljudi iz raznih sportova, bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti prema nogometu. HNS očekuje pomoć HOO-a i u pregovorima s Ministarstvom turizma, naime nije zaboravljen ugovor iz 1999. godine po kojem je spomenuto ministarstvo dužno platiti HNS-u 44 milijuna kuna za promidžbu, a što nikad nije realizirano. U Rusanovoj imaju prijedlog da dio bude namiren novčano, a ostalo kroz pomoć u izgradnji kampova.

Osim središnjeg centra u Zagrebu ideja je da se izgrade još 2-3 manja kampa u drugim krajevima domovine. Izvršni odbor trebao bi biti održan krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca, najavljeno je da će na njemu biti više govora o lokacijama. HNS-ova opcija broj 1, što se tiče Zagreba, su Svetice. No, s time se mora složiti i Grad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:21