TV SKANDAL

ISPRIČALI SE Nova TV otkrila zašto je u BiH emitirana emisija s krivim pobjednikom Masterchefa

'Nakon interne kontrole ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obiju televizija'
 masterchef.dnevnik.hr

ZAGREB - Nakon interne kontrole oko emitiranja završne emisije Masterchefa na Federalnoj televiziji, ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obiju televizija, priopćila je Nova TV dan nakon što je bosanskohercegovačkim gledateljima prikazano superfinale popularnog TV showa u kojem je pobijedio Marko Palfi, a ne Nikola Lesar.

- Jedini motiv zbog kojeg su snimljene dvije verzije završnice Masterchefa je činjenica da je na projektu koji je snimljen još u travnju radilo 70 ljudi i da smo na taj način željeli zaštititi informaciju o pobjedniku.

Istragom smo zaključili da nadležna služba Nove TV nije poduzela sve mjere sigurnosti kako emisija, koja je služila isključivo u svrhu zaštite identiteta pobjednika, ne bi bila dostupna za preuzimanje.

S druge pak strane, Federalna televizija, iz sustava je preuzela materijal za koji nije imala odobrenje niti potvrdu da se radi o finalnoj emisiji Masterchefa.

Nova TV se ispričava svojim gledateljima. Svim profesionalnim naporima trudit ćemo se da opravdamo povjerenje gledatelja - stoji u priopćenju Nove TV koje je objavljeno na Dnevnik.hr-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 15:48