PLASTIČNI BOOM

VIDEO: OVO ĆE BITI NAJTRAŽENIJI ESTETSKI ZAHVATI U 2014. Žene traže vaginoplastiku i lipotripsiju

U protekloj godini Britney Spears i Simon Cowell svijetu su obznanili da su se podvrgli plastičnim operacijama kako bi uklonili vidljive znakove starenja.

I čini se da će sve više ljudi bez većih teškoća početi javno govoriti o svojim estetskim zahvatima. Prema najavama britanskih stručnjaka, 2014. godina bit će prekretnica u broju obavljenih zahvata, koji su sve pristupačniji takozvanim običnim ljudima, a samim tim i sve popularniji.

S estetskih zahvata, polako ali sigurno, skida se stigma i one uskoro više neće biti tabu.

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da će najtraženiji zahvati u ovoj godini biti lipotripsija, ugradnja implatanata za bradu i vaginoplastika.

Žene će u sve vćem broju pokušavati dostići hollywoodski ideal ljepote, a ugradnja impatanata za bradu jedan je od načina da to postignu - uvjerene su više no ikad u takvo rješenje. Naročito nakon što je nedavno otkriveno da se istovrsnom zahvatu podvrgla i jedna od najvećih filmskih zvijezda ikada, Marlyn Monroe.

Ovaj zahvat, koji jamči savršeno definiranje oblika lica i postizanje savršenog balansa, je dvostruko više tražen od 2010. do danas, a estetski kirurzi očekuju da se potražnja za implatantima u bradi znatno poveća baš u ovoj, 2014. godini.

Također, veliki će se skok dogoditi i u zahtjevima za zahvatom na intinmom dijelu tijela, sve više pacijentica stiže sa željom da si 'uljepšaju' i smanje vaginu: stoga su vaginoplastika i labioplastika među nabrže rastućim zahvatima u području estetskih operacija.

Labioplastika je zahvat kojim se reducira veličina, ili se preoblikuje sam izgled labie minore (unutrašnjih usana vagine) zbog medicinskih ili najčešće ipak, posve estetskih razloga.

Vaginoplastika je kirurški zahvat kojim se vagina smanjuje, odnosne učvršćuje, a posebno je popularan među ženama koje su rodile.

Podaci iz klinika za estetsku kirurgiju govore da je broj ovakvih zahvata od 2.400 u 2010. godini narastao na 3.500 u 2013.

'Ovakvi podaci svjedoče da sve više i više žena osjeća potrebu da se podvrgne vaginopastici', rekao je glasnogovornik Klinike za estetsku kirurgiju Transform, koja je provela istraživanje.

Lipotripsija je operacija koja se uobičajeno koristi za ultrazvučno razbijanje bubrežnih klamenaca, no sve se češće koristi i u estetskoj kirurgiji, i to za razbijanje naslaga masnog tkiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 21:17