POLJUD POD VODOM

Bijesni navijači se pitaju: 'Travnjak je izgledao kao da je kiša padala tri dana, kako je to moguće?'

Jasno da nam ne odgovara odgoda, neki su navijači došli iz daleka i potrošili veliki novac, a sad moraju razočarani ići kući - stav je navijača koji su došli na Poljud
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Oko 25 tisuća navijača opet se spremalo stvoriti veličanstvenu atmosferu na Poljudu, ali nažalost nisu vidjeli niti sekunde derbija. Kiša je pokvarila, uništila travnjak, na prvi pogled je bilo jasno da se utakmica neće odigrati, čekala se samo odluka suca Bebeka. Jasno da su navijači bili razočarani, sad im je preostalo samo da čekaju objavu novog termina odigravanja utakmice.

Zagrijavanje navijača za derbi počelo je još u subotu navečer, već tradicionalnim karuselom po splitskim ulicama čiji je kraj bio zamišljen kod hotela Le Meridien Lav. Htjeli su navijači Bijelih omesti san dinamovaca, ali u tome su ih spriječile jake policijske snage koje su budno pazile na delegaciju Modrih. U jutarnjim satima nedjelje malo je tko dao naslutiti da će navečer Poljud biti centar svijeta, barem za navijače Hajduka. Tek se oko stadiona dao primijetiti pokoji navijač Bijelih, a u poljudskom kafiću nije bilo veće gužve.

- Slično je kao i svake druge nedjelje, možda je došlo malo više ljudi, ali znalo je uoči derbija biti i bolje - prisjetio se omiljeni konobar Tomo.

Kaže da nedostaju navijači izvan Splita, kojih je stiglo manje nego inače. Pojašnjenje nam je dao Slavonac Igor, koji je stigao sa skupinom prijatelja iz Osijeka.

- Prije svega, vrijeme je loše, svugdje je snijeg i nije se ljudima bilo lako odlučiti na daleki put. Uz to, ni termin utakmice nije najbolji, kad se igra u nedjelju u večernjim satima teško je očekivati veliki broj navijača izvan Splita. Ljudi u tjednu rade, nama će trebati cijela noć da dođemo kući po ovom vremenu - požalio se Igor.

Ipak, nije u nijednom trenutku spomenuo mogućnost da Hajduk izgubi.

- Dobit će Hajduk, bolji smo od Dinama, poletniji, mlađi i agresivniji. Nadam se pravoj, užarenoj atmosferi, neće nas ni kiša ugasiti.

A kiša je dugo prijetila da će pokvariti planove navijača, na Split se oko 14 sati sručio veliki pljusak, na svu sreću kiša je jenjala oko dva sata uoči početka derbija. To je razveselilo navijače, ali kada su stigli na Poljud i vidjeli u kakvom je stanju travnjak mnogima je bilo jasno da utakmice neće biti.

- Ovo je katastrofa, teren je nikakav i nije nam jasno zašto je takav, kao da je kiša padala tri dana bez prestanka. Jasno da nam ne odgovara odgoda, neki su navijači došli iz daleka i potrošili veliki novac, a sad moraju razočarani ići kući - stav je svih navijača koji nam je prenio Splićanin Marko.

Ljutnja navijača bila je očekivana, mnogi su potrošili veliki novac i vrijeme, a nisu vidjeli ni minute od derbija. Svoje su nezadovoljstvo iskazali zvižducima, negodovanjem, ali od toga nije bilo koristi, uvjeti nisu dopustili odigravanje utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:20